Øde grund skal forvandles til attraktivt boligområde
Gårdrum-og-ankomstarealer-mellem-rækkehusene.jpg
Kommunalbestyrelsen har netop vedtaget en ny lokalplan, der giver plads til 50 nye boliger. Foto: Visualiseringer
nye boliger Rødovre Kommune har godkendt en ny lokalplan, der gør plads til 50 nye boliger på den store grund på Rødovrevej 239, der tidligere har huset Tele Danmark, De Gule Sider og Lindinger.

Et stort område på Rødovrevej 239 skal nu vækkes til live efter flere år i dvale. Grunden, der i 2015 var genstand for en større skandale, da Rødovre Lokal Nyt kunne afsløre, at en irsk underentreprenør til metrobyggeriet ulovligt havde indkvarteret op imod 200 portugisiske metroarbejdede i de nedslidte lokaler, er kendetegnet ved den karakteristiske hvide bygning ud mod Rødovrevej. Den hvide bygning skal renoveres og fremover er det planen at der bliver mulighed for butikker og erhverv i stue- eller kælderetagen. Inde bagved ligger der i dag kontorbygninger i to etager – de bliver omdannet til en kombination af rækkehuse og lejligheder med en nybygget tagetage. Den store lagerhal på grunden bliver revet ned, så der kan blive plads til en ny fælleshave med mulighed for legeplads, urtebede og væksthus.
Det er ejendomsselskabet Proximus, der har købt grunden og der skal i alt gøres plads til ca. 50 boliger på grunden.
”Rødovrevej fik en stor forskønnelse for nogle år siden, og det er glædeligt, når der er private investorer, som kan se potentialet og bakker op. Bygningen ud mod Rødovrevej er karakteristisk og bevaringsværdig, men den har i flere år ikke været noget kønt syn, fordi den har været misligholdt og i forfald. Nu skulle det gerne blive et flot og attraktivt boligområde, som lever op til den standard, vi ellers kender fra Rødovre,” siger borgmester Erik Nielsen (S) i en pressemeddelelse.        

Proximus oplyser til Lokal Nyt, at selskabet forventer at begynde byggeriet i første halvår af 2018.

Sådan ser bygningen på Rødovrevej ud i dag: Foto. Arkiv

Kommentarer
Top