Annonce


Møbelsnedker er ny formand for byggeriet
raaschou_007_270215_BP.jpg
Mads Raasschou er ny formand for Dansk Byggeri Hovedstaden. Til daglig styrer han tingene i møbelsnedkeriet på Markstykkevej i Islev. Foto: Arkiv
Selv gik Mads Raaschou ud af 10. klasse. I dag har han 60 mand ansat og er lige blevet valg som formand for Dansk Byggeri Hovedstaden. ”Det skal igen være sexet at være håndværker,” siger han.

Godt 900 virksomheder i Hovedstaden bliver fremover repræsenteret fra Markstykkevej i Rødovre. For enden af den lille vej, er Mads Raaschou til daglig chef for 60 ansatte i den store møbelsnedkervirksomhed. Nu er han også valgt som ny formand for Dansk Byggeri Hovedstaden.
Den afgåede formand Søren Tscherning, ejer af G. Tscherning A/S valgte efter et mangeårigt engagement i bestyrelsen, heraf de seneste fire år som formand, ikke at genopstille.

Flere unge skal blive håndværkere
Mads Raaschou er glad for medlemmernes tillid til at han kan videreføre linjen.
”Bestyrelsen har en række mærkesager, som skal videreføres. Det gælder især arbejdet med at forbedre erhvervslivets rammevilkår ude i kommunerne,” siger formanden, hvis hjertebarn er arbejdet for at få flere unge til at søge mod bygge- og anlægsbranchen.
”Det arbejde skal der sættes endnu mere fokus på fremover. Jeg synes det er ærgerligt, at vi i Danmark har mange unge, der per automatik vælger gymnasium. Vi skal gøre det sexet igen at blive håndværker. Det er noget man skal være stolt af, og vi skal have folk fra start til at tænke det ind som en mulighed,” siger Mads Raaschou.
Han fremhæver initiativer, hvor skoleelever inviteres på besøg i en ’byggebox’, (Red: Et værksted i en container) hvor de selv kan få lov til at øve sig og få smag for håndværk.
”Hvis der så samtidig er en håndværker tilknyttet, kan de stille spørgsmål og blive inspireret. Det skal ind allerede i folkeskolen, som en mulighed,” mener den nye formand

Annonce
Kommentarer
Top