Annonce

Kirke hjælper 250 familier i julen
Uddeling.jpg
Der er altid god stemning, når Højnæskirken deler julehjælp ud. Foto: Privat
hjælp i julen 250 julekurve vil snart stå klar til afhentning på Højnæsvej, hvor et tilsvarende antal familier, der ikke kan få julen til at hænge sammen, kan få julehjælp fra den kristne menighed.
Fakta

Ansøgningen foregår ved at ringe til Højnæs-kirken torsdag den 30. november fra klokken 11 på:
4240 2594
4240 2596
4240 2691
4240 2692
5040 4101

I år er det niende år i træk, at menigheden på Højnæsvej gør julen god for hundredvis af Rødovrefamilier.
Igen i år kan du være med til at støtte op om den mættende julehjælp. Familierne får nemlig en julekurv med mad til julen, så når du handler ind i Føtex fra den 30. november, kan du købe et ekstra glas ribsgelé eller en pakke pebernødder og donere den til kirken, som giver videre til de sultne familier.
“Vi vurderer ikke om folk er værdigt trængende, men stoler på, at når man ringer og siger, man har brug for julehjælp, så er det fordi, man virkelig har det. Og det er der desværre alt for mange der har,” siger præst i Højnæskirken, Kristian Knudsen.
Han bruger lejligheden til at takke de mange lokale virksomheder, der bakker op om julehjælpen.
“De er med til at gøre en forskel lokalt i Rødovre. Det revolutionerer ikke noget og løser ikke familiernes udfordringer, men det giver en glad juleaften, så der er mad og gaver til børnene,” siger Kristian Knudsen.
Sammen med kirkens andre frivillige er han i gang med gøre klar til, at de familier, der henter kurvene i kirken, får en værdig festlig dag ud af det.
“Der er noget gaveværksted for børn, så man kan lave en hemmelig gave, som man kan få pakket ind og tage med hjem til far og mor,” siger Kristian Knudsen, der også opfordrer de personer, der skal mod-
tage kurvene, til at deltage aktivt i selve uddelingen.
“Som noget nyt vil vi lave et glas med opmuntringspiller i form af plastikpiller med 30 små sedler med opmuntrende og motiverende budskaber, så der skal foldes en del papir,” griner han og giver et eksempel:
“Det kan eksempelvis være; idag skal du gå en tur i skoven, eller i dag skal du se på noget smukt, der gør dig glad.”
“Det er ikke anonyme mennesker, der har svært ved at få julen til at hænge sammen. Det her er min nabo eller folk, der bor længere nede af vejen, som vi kan gøre en forskel for og alle kan hjælpe,” understreger Kristian Knudsen om kurvene, der uddeles kort før jul.
Man skal bo i Rødovre og have brug for hjælp til en julemiddag, men så er man også velkommen til at ringe ind til kirken og få en af de 250 julekurve.

Kommentarer
Top