Fire stemmer afgjorde sidste mandat
kommunalvalg_2017_014_211117_BP.jpg

Kommunalvalg 2017

Brian Møller (tv) fik det sidste mandat i Kommunalbestyrelsen. Billedet er fra vagaftenen i Viften, hvor mange af kandidaterne var samlet
Der var spænding om det sidste mandat til det allersidste. Først efter en ekstra fintælling af de personlige stemmer kunne Brian Møller ånde lettet op.

Sent på valgnatten stod klart, at socialdemokraten Brian Møller, med 182 personlige stemmer, havde sprunget partilisten og sikret sig den sidste socialdemokratiske plads i Kommunalbestyrelsen.
Der var tæt kamp om det sidste mandat i byrådet og Brian Møller sikrede sig pladsen foran partifælden Birgitte Glifberg, der med 178 stemmer kun var fire stemmer fra det sjove selskab på rådhuset.
Den tætte stemmekamp betød, at Rødovre Kommunes valgbestyrelse, der blandt andet står for fintællingen og opgørelsen af valget, om onsdagen besluttede, at der skulle foretages en ekstra fintælling af de to kandidaters stemmer. Fintællingen fandt sted om torsdagen og gav ikke anledning til ændringer.
”Jeg fik lige et par dage i uvished, men jeg har faktisk taget det hele meget afslappet. Jeg er første og fremmest glad for at partiet fik så flot et resultat og gik frem med to mandater. Jeg er samtidig ked af det på Birgittes vegne, for hun er en dygtig og særdeles kompetent politiker, men det er demokratiets spilleregler,” siger Brian Møller.

Super ærgerligt
Birgitte Glifberg er ærgerlig over, at så få stemmer afgjorde hendes egne skæbne, men hun er, ligesom Brian Møller, først og fremmest tilfreds med at partiet gik frem.
”Jeg synes, at vi som parti har ført en super valgkamp. Vi har stået sammen om en stærk social profil, men når det er sagt, er jeg selvfølgelig ærgerlig over, at det er så få stemmer der gjorde forskellen,” siger Birgitte, der i stedet bliver partiets 1. suppleant til Kommunalbestyrelsen.

Kommentarer
Top