Annonce

47 færre krydser i Rødovre
Kommunalvalg_Erik_NielsenStemmer_Rødovre_Skole_211117_IN-4-of-12.jpg
Selvom der kun er 47 færre krydser afgivet i år, dækker tallet over et stort fald i stemmeprocenten. Foto: Ian Nielsen
Kommunalvalg 2017 Stort fald i stemmeprocenten bør give stof til eftertanke, mener Konservative og Alternativet.

Umiddelbart virker 47 færre krydser ikke som det store demokratiske tab, men da der i Rødovre er langt flere stemmeberettigede i 2017, end der var ved det seneste kommunalvalg i 2013, ærgrer samtlige partier sig over det overordnede resultat. 

I 2013 var 67,39 procent der stemte i Rødovre, men i 2017 var der kun 65,9 procent af de 30.529 vælgere, der satte et kryds ved et parti eller en kandidat. 

Annonce

Det ærgrer en af de nye kandidater. 

“Jeg synes faktisk vi i Alternativet har gjort meget ud af fange borgernes interesse og fortælle, hvor vigtigt det er at bruge sin demokratiske ret, men man kan selvfølgelig altid diskutere om vi som politikere skal gøre mere i fællesskab for at hæve stemmeprocenten,” mener Nilofer Abbasi (Å). 

Den vurdering er Kim Drejer Nielsen fra De Konservative enig i. 

“Jeg ved ikke, hvad vi skulle have gjort anderledes. Det er svært at spå om, hvorfor vælgerne bliver hjemme. Man pisker derudaf i et par måneder med de emner, man tror, der er interesse for,” siger Kim Drejer Nielsen, der som underviser i gymnasiet ikke, at man kan give de unge skylden længere. 

 

“Hvorfor bliver folk på 50 år hjemme. Normalt er der en stigende tendens til at stemme, jo ældre man er, men vi oplever, at mange, der historisk set var sikre vælgere, ikke er det længere. Det kunne være godt at få en analyse af,” siger Kim Drejer Nielsen. 

Rødovres borgmester, Erik NIelsen (S) understreger, at der skal evalueres på valgresultatet og stemmeprocenten, men at det er for tidligt at lave en strategi for, hvordan man får flere vælgere til stemmeurnerne. 

“Vi skal helt klart snakke om, hvad der er gået godt og dårligt ved valget og valgkampen, men den egentlige strategi for, hvor meget og hvordan vi skal opfordre borgerne til at stemme, den må vente til vi kommer tættere på et andet valg,” siger Erik Nielsen, der påpeger, at der fra nationalt hold blev gjort meget meget mere for at hæve stemmeprocenten ved det forrige valg.  

Kommentarer
Top