Annonce


Tæt på at pløje børnehavebørn ned
Taarnvej-slotsherrensvej_005_200616.jpg
Det var her syd for krydset ved Tårnvej og Slotsherrensvej, at den 24-årige blev påkørt. I sidste blev en 23-årig mand dømt for forsøg på manddrab. Foto: Arkiv
Politi En gruppe børnehavebørn fra institutionen Slottet var udsat for stor fare, da en 23-årig mand sidste sommer i høj fart påkørte en mand på Tårnvej. Forleden blev bilisten kendt skyldig i forsøg på manddrab.
Fakta

Den 23-årige er dømt for i juni 2016 forsætligt at have påkørt en person ved busstoppestedet på Tårnvej i Rødovre. Samtidig blev han dømt for at forvolde fare over for ni børnehavebørn og to pædagoger, der stod ved samme busstoppested.

En 23-årig mand skal seks et halvt år i fængsel, efter at han i sidste uge ved Retten i Glostrup blev kendt skyldig i forsøg på manddrab.
Manden kørte i juni måned sidste år med høj fart indover cykelsti og fortov for at påkøre en 24-årig mand, som ifølge anklageren tilhørte en rivaliserende bandegruppering.
Den påkørte var i livsfare efter sammenstødet og ifølge Ekstra Bladets netavis, eb.dk, har manden i dag svære varige hjerneskader.
I retten kom det samtidig frem, at ni børnehavebørn og to pædagoger fra Børneinstitutionen Slottet var udsat for stor fare, da de stod og ventede på bussen den eftermiddag i juni måned sidste år, da den 23-årige nu dømte gerningsmand bragende ind over cykelstien for at påkøre rivalen.
”Det var et klart drabsforsøg, og det var forsætligt. Derudover udsatte han også børnehavebørnene for fare,” sagde anklageren ifølge Ekstra Bladet, der var til stede i Retten i Glostrup.
Tre øvrige mænd i alderen 30-33 år fik dom for at skrotte gerningsbilen kort efter påkørslen. For det fik de 40 dages fængsel hver.
Den 23-årige ankede på stedet, mens de tre andre udtog betænkningstid.

Top