Annonce


Rødovre vinder sølv i erhvervsfjendtlighed
byggesagsarkiv1_100910_BP.jpg

Selvom Rødovre nu har fået digitaliseret byggesagsarkivet, er det blandt andet de lange sagsbehandlingstider, der giver Rødovre den uheldige bundplacering.

Selvom Rødovre nu har fået digitaliseret byggesagsarkivet, er det blandt andet de lange sagsbehandlingstider, der giver Rødovre den uheldige bundplacering. Foto: Arkiv
Erhvervsvenlighed Kun i Tårnby har virksomhederne dårligere vilkår end i Rødovre. Det viser tal over erhvervsvenligheden fra Dansk Byggeri, der for tredje år i træk placerer Rødovre som en af landets tredjedårligste kommuner.

 

Man skulle næsten ikke tro, det kunne blive værre, da Rødovre sidste år fik en tredjesidsteplads i Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden.

Annonce

Alligevel er Rødovre Kommune i år klatret en enkelt plads ned af ranglisten, så det nu kun er Tårnby Kommune, der klarer sig dårligere end Rødovre målt på 31 parametre om alt fra skatter og afgifter til investeringer i offentlige bygninger og prisen og åbningstiderne på genbrugspladsen.

Generelt klarer hovedstadsområdet sig forfærdeligt i den tilbagevendende analyse.  

”Det er da ærgerligt, at så få kommuner i hovedstadsområdet ønsker at gøre en indsats for at skabe gode rammevilkår, der gør det nemt at drive virksomhed og skabe endnu mere vækst og endnu flere arbejdspladser. Men så er det til gengæld glædeligt, at både Vallensbæk og Gentofte befinder sig i den mest erhvervsvenlige halvdel af landets kommuner. Jeg håber, at de vil fortsætte det gode arbejde, og så håber jeg, at andre hovedstadskommuner vil lade sig inspirere,” siger næstformand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou og tilføjer:

 ”Det er ekstra ærgerligt, at København som vores hovedstad ikke er et forbillede, der giver virksomhederne medvind frem for modvind.

 

Langsommelig sagsbehandling

Nogle af de ting, der kendetegner hovedstadskommunerne, er høje skatter og afgifter, lange sagsbehandlingstider og kædeansvar.

”I stedet for at skubbe på væksten læner hovedstadskommunerne sig nonchalant tilbage og lukrerer på deres beliggenhed. De er vant til, at både vækst og arbejdspladser kommer af sig selv, fordi de ikke har adresse i Udkantsdanmark. De burde tænke på, hvor meget mere aktivitet de kunne skabe, hvis de gjorde sig umage med at imødekomme de virksomheder, som bor i deres lokalområde,” siger Mads Raaschou.

 

Rødovre vækster

I Rødovre ryster formand for Beskæftigelsesudvalget, Anni Arnoldsen Petersen på hovedet af undersøgelsen.

”Når man laver en rangordning af kommuner ved at sammenligne dem direkte på en række parametre, kommer det ikke som nogen stor overraskelse, at Rødovre ikke er i samme liga som de store jyske industrikommuner med masser af muligheder for erhvervsudvikling. Vi vækster i Rødovre i disse år,” understreger Anni Arnoldsen Petersen.

”Det vil sige, der kommer flere borgere, og der bliver bygget flere boliger. Der er flere store projekter på tegnebrættet, som bør også burde få en afsmittende virkning på f.eks beskæftigelsen. Men det er åbenbart uinteressant for undersøgelsen. Men jeg tager selvfølgelig undersøgelsen til efterretning, men glæder mig samtidig over, at rigtig mange mennesker ønsker at flytte vores kommune,” tilføjer hun.

Top