Annonce


Mersalg!
chrumme_002_150915_BP.jpg
Christian Christensen er 'Christian Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt Foto: arkiv
chrumme Jeg var lige et smut på tanken – ja, jeg skulle købe en pakke smøger... jeg ved godt, det nærmest er en strafbar handling.

Jeg får 2 pakker Prince. Jeg kigger lidt på pakken. Den ene har et billede af en død mand, den anden et billede af et par rygerlunger. ”Kan du ikke lige bytte disse to pakker til dem, hvor der står RYGNING FORRINGER DIN SÆDKVALITET?” – Den unge pige ved kassen ser uforstående på mig og jeg fortsætter: ”Det er bare fordi, at det der med sædkvaliteten giver mig lidt bedre samvittighed, når jeg ryger. For jeg har allerede to børn og er i øvrigt blevet steriliseret – så gør det jo ikke så meget, at sædkvaliteten bliver forringet, vel?”
Hun begynder at lede – og jeg afbryder hende. ”Nej, det er lige meget – jeg laver sjov!”
”Nåhh” sagde pigen – selvom jeg er sikker på, hun ikke synes, det var lige så sjovt, som jeg synes og så sagde hun:
”Skal du have to chokoladeskildpadder med til en 10’er?”
Nu var det min tur til at blive forvirret: ”Næ OG jeg skal heller ikke have 2 pølsehorn til en 20’er og jeg skal heller ikke have 2 liter letmælk til 18 kroner.”
”Vi har ikke mere letmælk!” – ”Nå, OK – gør det så noget, det er sødmælk jeg IKKE skal have?”
OK, jeg indrømmer, jeg nok tog min antipati mod ”Mersalgs-metoderne” til en ny højde. Men hvis jeg skulle have 2 chokoladeskildpadder – så havde jeg BEDT om 2 chokoladeskildpadder.
Nå, men jeg var alene med 3 teenagere, og da min hang til Mormor-mad sjældent ligger på top-50 listen over deres livretter, var McDonald’s et godt kompromis.
Jeg bestiller, hvad jeg skal have og så siger den skrattende stemme i højttaleren:
”Skal det være store menuer?” – MERSALG!
Jeg så rødt igen, så jeg tænkte, hvad nu hvis jeg var pigen på tanken. Skulle jeg så ikke starte et battle på mersalg: ”Jeg tænkte på, om du vil have 2 chokoladeskildpadder med til en 10’er” – ”Undskyld, den skal jeg lige have igen” – ”Jeg spurgte, om du vil
have 2 chokoladeskildpadder med til en 10’er” – ”øhh nej” – ”hvad så med to liter letmælk til 18?” – ”Jeg forstår ikke, hvorfor du spørger om det?” – ”Det skal jeg sige dig. Du skal
ikke have 2 chokoladeskildpadder til en 10’er eller 2 liter letmælk til 18 – OG jeg skal IKKE have store menuer, OK? – For hvis jeg ville have store menuer, så havde jeg sagt – Jeg vil gerne have 4 store menuer” – ”Det bliver 212 kroner ved næste vindue”
Mens jeg betalte, hørte jeg ekspedienten spørge den næste kunde: ”Skal det være store menuer?”
Han kiggede på mig, smilede og så spurgte han kunden: ”Skal du ikke skal have 2 chokoladeskildpadder med til en 10’er?”
Kunden svarede: ”Hvad? – den skal jeg lige have igen” – ”Jeg spurgte om du skal have pommesfrites sovs med?”

Top