Annonce


Fire drenge mangler voksenvenner
03B90773.jpg
Venskaber vækker gensidig glæde hos børn og voksne. Foto: SignElements
gensidig glæde Der findes fire drenge i Rødovre, som mangler en mandlig ven, men foreningen Børns Voksenvenner er også for piger og kvinder.
Fakta

Navn:
Børns Voksenvenner

Kontakt:
kbh@voksenven.dk eller 33 15 19 48

Hvornår:
2-4 gange om måneden

Hjemmeside:
www.voksenven.dk

Hos Børns Voksenvenner bliver piger og kvinder til veninder, mens drenge bliver bedste kammesjukker med voksne mænd. Ofte er det drengebørn, der har mistet kontakten til deres far, og søger en ny faderfigur til at hjælpe dem gennem opvæksten.
”Vi laver venskaber mellem børn og voksne. Det er for børn med spinkel voksenkontakt, ofte hos enlige forældre, så børnene har brug for en anden voksen til at være i deres liv. Dem matcher vi med ressourcestærke voksne, som har noget ekstra tid i deres liv. Det skal være venskaber, der holder for livet,” lyder det fra Børns Voksenvenners kommunikationsansvarlige Nathalie Schönenberg.
Hun understreger, at være voksenven ikke er en mentorordning, men derimod et gensidigt venskab for livet.
”Det skal være nogen, der har overskud i deres hverdag, og kan være sammen 2-4 gange om måneden. Derudover må de heller ikke selv have små børn, fordi det skal være et venskab, hvor barnet bliver stjernen i deres liv, så det går, som de skal de tage sig af ikke, de har tre små børn i forvejen,” lyder det fra Nathalie.

Fælles interesser
Det er et omfattende arbejde at matche børn og voksne, for det er vigtigt, der er fælles interesser for at venskabet mellem barn og voksen vil vare ved.
”Vi matcher ikke alle, for vi skal gerne have nogle, der passer sammen. Vi bruger meget tid på at finde det rigtige match, så de kan få et godt venskab. Det handler om interesser og temperament, måder at være på, der er mange forskellige faktorer, der spiller ind,” siger Nathalie, og fortæller, hvad samværet typisk består i.
”Det som de oftest gør, er at de tager hjem til voksenvennen, laver noget mad, spiller Playstation, maler eller hvad der nu er den fælles interesse. Det er de hverdagsting, som en dreng på 10 år, uden en far i livet, mangler.”

Annonce

Fra god gerning til livsglæde
”Til at starte med er der mange, der melder sig som voksenven, fordi de gerne vil hjælpe de her børn, men de finder hurtigt ud af, at de får meget livsglæde ud af at være sammen med ungerne. Nogle af dem lærer om de sociale medier, og bliver ung med de unge,” griner Nathalie.
Hvis man vil være voksenven, skal man gå ind på www.voksenven.dk og udfylde et skema, derefter bliver man ringet op og interviewet for at sikre, at man opfylder kravene.
”Derudover tager vi på besøg hos både barn og voksen, og så kommer man på et voksenven kursus af to dage, hvor man mødes med de andre og arbejder med cases,” fortæller Nathalie Schönenberg.

Top