Annonce


Politiet vil have dit våben
vaaben2_170609_BP.jpg

HIT MED KNIVEN: Nu kan du opgive dit våben uden straf. Fotoarkiv

Frit lejde Hvert år på dette tidspunkt har de travlt i politiets våbendepot. Ikke fordi, der er ekstra brug for ammunition, men fordi politiet i hele juni måned gør det lovligt at aflevere ulovlige våben og ammunition uden at blive straffet.

 

Har du et gammelt våben liggende, som du gerne vil skille dig af med uden at være til fare for andre, eller at få en bøde for, så er juni måneden, hvor du skal handle.
Københavns Vestegns Politi tager giver nemlig frit lejde i forbindelse med, at Folketinget netop har fordoblet minimumstraffen for besiddelse af ulovlige skydevåben og eksplosivstoffer under særligt skærpende omstændigheder til to års fængsel.
“Ethvert våben afleveret til politiet, er et mindre ude i samfundet. Et våben kan falde i forkerte hænder – det kan blive stjålet og ende med at blive anvendt til alvorlig kriminalitet eller skyderier i det offentlige rum,” lyder det fra politiet, der håber at mange vil benytte sig af den straffrie periode.
Er du i besiddelse af ulovlige våben, opfordrer vi dig derfor til at få dem afleveret nu.
“Hvis det drejer sig om særligt farlige genstande – fx granater og eksplosiver – bør du ikke transportere det selv. Kontakt i stedet politiet på tlf.: 114. Så sørger vi for afhentning. Det sker fortsat anonymt og straffrit. Ring også tlf.: 114, hvis du er i tvivl om, hvor du kan aflevere, eller hvordan du skal forholde dig,” understreger ordensmagten.

Annonce
Top