Annonce


Om at være god nok
Foto.png
Kvinder med Kant Lidt for ofte hører jeg folk i min omgangskreds tale sig selv ned. Hænge fast i ting, de ikke selv synes de er gode til.
Fakta

Trine Schierning (født 3. august 1990) fra Rødovre arbejder som personlig træner, kostvejleder og brænder især for at hjælpe folk, der ønsker et varigt vægttab og livsstilsændring.

Lidt for ofte gør jeg selv det samme. 

Det er fascinerende hvorfor at så mange mennesker er så gode til at tale sig selv ned og minde sig selv om alle de dårlige sider man har. Jeg synes oftere man hører folk sige: det er jeg ikke så god til, det kan jeg ikke finde ud af, jeg er ikke særlig pæn, jeg er ikke stærk nok og så videre derudaf end man hører folk rent faktisk rose sig selv og minde sig selv om hvor mange gode sider man egentlig besidder. 

Annonce

Kender I det ikke godt selv? Hvis man har tendens til at være lidt for grov ved sig selv, er det faktisk overraskende svært at få det vendt og lære at tale positivt om og til sig selv. 

Men… det kan godt lade sig gøre! En simpel ting man kan lære sig selv er: sig aldrig noget til dig selv, som du ikke vil sige til en ven eller veninde. Hvis det er for groft at sige til andre er det også for groft at sige til dig selv. 

Man kan også øve sig i at bemærke alle de gode og positive ting. En øvelse kan for eksempel være at skrive 2-3 positive ting ned hver dag. Det kan både være positive ting, der er sket. Det kan også være ting man har godt gjort eller som på anden måde er positivt ladet. 

Til dig, der sidder derude og kan nikke genkendende til det jeg skriver. Lad os være sammen om at øve os i at tale pænere til os selv. Og rose os selv. Og give os selv den positive feedback og credit, som vi fortjener. Vi er gode nok! Lige præcis som vi er.  Det må vi aldrig glemme. 

Top