Annonce


Østeuropæiske tyve fanget midt i indbrud
politi-1_130309_BP.jpg
Østeuropæiske tyve fanget midt i indbrud Foto: Arkiv
Politi Sommeren er højsæson for indbrud, og mange steder er årvågne naboer dit bedste forsvar. Sådan var det også, da politiet, takket være en hurtig nabo, kunne anholde to østeuropæiske tyve på fersk gerning.

Politiet holdt ikke foden fra speederen, da de forleden rykkede ud til et indbrudsforsøg på en villavej i Rødovre.
En mistænksom nabo havde set to lumske mænd liste rundt om et hus, og tøvede ikke med at ringe efter ordensmagten, der reagerede prompte.
Få minutter senere var to østeuropæiske mænd anholdt midt i et indbrudsforsøg, som de dog nægtede alt om.
I grundlovsforhøret anførte de to mistænkte blandt andet, at de ikke havde stjålet noget, men blev alligevel varetægtsfængslet for indbrudsforsøg.
“Der var en anmelder med nogle gode observationer, og politiet anholdt dem på gerningsstedet. Nu har vi så brugt varetægtsfængslingen til at bygge en sag op og bede om fristforlængelse, fordi der var begrundet mistanke,” forklarer anklager i sagen, Cecilie Schou Madsen.

Erkendte pludselig de ville begå indbrud
De to langfingrede mænd brugte da også tænkepausen til at ændre deres forklaring.
Da de igen blev stillet for en dommer erkendte de pludselig, at de ville have brudt ind i huset.
“Jeg kan ikke konkretisere for mange detaljer i sagen, men nu har de erkendt forholdet, og så bliver det en tilståelsessag. Jeg kan ikke komme ind på den konkrete strafudmåling endnu, men med indbrud ligger det som regel omkring 30 dages fængsel,” understreger Cecilie Schou Madsen, der er tilfreds med sagens hurtige forløb.

Annonce
Top