Annonce


Millioner til lejeboliger med svanegod samvittighed
irmabyen_019_020117_BP.jpg
Der bliver stadigvæk bygget mange boliger i IrmaByen. Nogle af dem bliver blandt de første svanemærkede i Danmark Foto: Brian Poulsen
bolig Pensionsselskabet PKA investerer 175 millioner kroner i svanemærkede lejeboliger i IrmaByen. Rødovre bliver dermed den anden kommune i Danmark med svanemærkede lejeboliger foruden Hillerød.

Hvis du er en af de knap 500, der står skrevet op til en af PKAs kommende lejeboliger i IrmaByen, kan du godt krydse fingre med god samvittighed.
Sidste år investerede PKA 115 millioner kroner i Danmarks første svanemærkede lejeboliger i Hillerød. Nu investerer PKA yderligere 205 millioner kroner i at opføre 105 svanemærkede lejeboliger i IrmaByen og et boligområde i Hillerød.
Dermed bliver boligerne i Rødovre landets kun anden svanemærkede boligkompleks.
Ialt opfører PKA 85
svanemærkede boliger på Irmagrunden i Rødovre, der, som alle ved, der har gået en tur langs Espelundens baner, er ved at blive omdannet til et nyt byområde.

Bæredygtighed betaler sig
Tendensen er klar. Det er attraktivt at bygge bæredygtige ejendomme med et sundt indeklima.
”Den store interesse for vores første svanemærkede boliger afspejler det stigende fokus på sundhed og bæredygtighed. Derfor er det attraktivt at opføre flere svanemærkede boliger, da de både giver et godt afkast til medlemmernes pensioner og bidrager til øget bæredygtighed,” siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.
“Boligerne får et lavt energiforbrug, sundt indeklima og fokus på bæredygtighed i hele ejendommens levetid – fra opførelse, drift til genanvendelse af materialer,” skriver PKA på deres hjemmeside.
Alle materialer lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, der sikrer et sundt indeklima.
Svanemærkede boliger er da også en del af PKA’s klimastrategi for ejendomsområdet, hvor den gennemsnitlige CO2-udledningen reduceres med 40 pct. frem mod 2020.

Annonce

Glad for svaner
I Rødovre glæder borgmesteren sig over de mange nye svanemærkede boliger.
”De nye boliger passer som fod i hose med vores arbejde på at gøre Rødovre lidt grønnere. Kommunen samarbejder blandt andet med den nordiske byggebranche om at bygge miljørigtigt, og vi er en såkaldt klimakommune, som hvert år nedbringer vores CO2-udledning. Det er fantastisk, vi kan tiltrække så store investeringer, at vi nu bliver den kun anden kommune i landet med svanemærkede lejeboliger,” siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

Bæredygtighed betyder noget
Spørger man COWI, er der også god grund til at sætte mere bæredygtighed og sundhed i centrum, sådan som de kommende svanemærkede boliger gør.
“Vi opholder os typisk 16 timer i døgnet i vores bolig, og derfor spiller indeklimaet en vigtig rolle for vores sundhed og livskvalitet.”
“Derfor er det godt, der investeres i svanemærket byggeri, da det er kendetegnet ved at have en god luftkvalitet, lys- og varmeforhold, som tilsammen skaber et sundt indeklima. Derudover er det også positivt, at byggeriet skåner miljøet og klimaet,” påpeger Alice Andersen, som er seniorspecialist hos COWI A/S.

Top