Annonce


Færdig før alle andre
rets_F©rste_Student_RG_2017_190617-29-of-29.jpg

TILLYKKE: Frederikke Aagard Nielsen er Rødovre Gymnasiums første student i 2017. Foto: Ian Nielsen

TILLYKKE: Frederikke Aagard Nielsen er Rødovre Gymnasiums første student i 2017. Foto: Ian Nielsen
Første student Hun har læst som en sindsyg, men har haft kortere tid til det end alle sine venner. Frederikke Aagard Nielsen er årets første student fra Rødovre Gymnasium, og dét passer hende perfekt.

 

Bioteknologi, matematik og fysik har fyldt lidt mere i Frederikke Aagard Nielsens Verden, end hos de fleste andre teenagere.
Alligevel er Rødovre Gymnasiums første student ikke klar til at ligge de naturvidenskabelige fag helt på hylden.
“Men det er ikke det samme som, at man ikke kan tage en lille pause fra dem,” griner den skarpe student.
Mandag morgen gik hun for sidste gang til det grønne bord med en smule nervøsitet i maven, men forlod lokalet med et stort smil og et flot 10-tal.

Annonce

Fritidsarbejde og jordmor
Karakterne er i den flotte ende på hendes afgangsbevis, og fremtiden er da også sådan nogenlunde planlagt.
“Jeg er glad for mit arbejde i Bog & Idé i City2, så der har jeg fået lov at komme på fuld tid i et års tid. Derefter skal jeg nok ind og læse noget i sundhedssektoren. Måske jordmoder,” drømmer Frederikke Aagard Nielsen.

Stress og karakterræs
Jobbet i det vestegnske storcenter har hun haft sideløbende med studiet, og det kan man da godt kalde for en stressfaktor, indrømmer hun.
“Det er hårdt at skulle til eksamen, men det handler primært om planlægning og prioritering af tid. Mine forældre er også blevet overrasket over, hvor meget vi skal kunne, samtidig med, at vi bliver kaldt for en doven generation,” siger Frederikke Aagard Nielsen.
Hun indrømmer gerne, at hun har givet den en ekstra skalde frem mod studentereksamen.
“Men jeg er ikke af dem, der sprænger 12-skalaen. I dag er der meget snak om, at det er for nemt at få 12, men jeg synes faktisk den snak fjerner lidt af prestigen ved at få den bedste karakter, når man så får den,” siger hun og tilføjer:
“Man kan ikke lade være med at gå op i karakterne fordi det betyder noget for ens muligheder fremover, men eksamenskarakterne bliver givet ud fra hvordan man har det på dagen, og kan derfor afspejle noget, der er helt forkert. Selv ligger jeg på en god middel, hvilket er godt fordi de humanistiske fag har trukket lidt ned, men nu er det også slut med dem,” griner den nybagte studine.

Top