Årets Idrætstalent til Malmø
WEB_Talent_Almquist_U15DM_180316-BEDST.jpg
Marcus Almquist skifter til Malmö Redhawks. Foto: Ian Nielsen / arkiv
ishockey Årets Idrætstalent i Rødovre 2017 blev ishockeyspilleren Marcus Almquist. Det åbenlyse ishockeytalent har valgt at skifte fra RSIK til Malmö Redhawks, hvor han skal spille U16 Elit.

Marcus Almquist CV er allerede fascinerende læsning, selvom han kun er 13 år og fylder 14 år den 13. september. Men talentet er også iøjnefaldende stort, og derfor har Malmö Redhawks også taget rødovredrengen, som er født i 2003, ind i deres trup for årgang ’02.
”Jeg kender flere af dem rigtig godt, for jeg har været en del i Malmö og trænet med, og været på camps med de fleste. Det gør også, at det bliver nemmere at komme der over,” siger Almquist, som har været så meget sammen med Malmö og udvalgte svenske hold, at han både taler og forstå svensk uden problemer. Derfor har han allerede svenske venner i sin nye klub.
”Den ene er faktisk dansk, det er William von Barnekow, men han taler kun svensk. Ellers glæder jeg mig til at være mere sammen med Anton Egle og Viktor Svensson.”
Sidstnævnte er i øvrigt søn af den tidligere Mighty Bulls spiller Anders Svensson, der tidligt fik et ’godt øje’ til Almquist.

Plagede sine forældre
Skiftet til det svenske var Almquist eget valg.
”Mine forældre sagde, at det var for tidligt at skifte. Men jeg havde besluttet mig, for jeg håber på nye udfordringer og jeg tror, det bliver godt. Jeg forventer, der bliver kamp om pladserne, og det ser jeg frem til. Ellers forventer jeg, at udvikle mig endnu mere og især blive udfordret på det fysiske, som nok bliver den største forskel fra U15 kampene i Danmark,” siger Almquist, som er kendt blandt ungdomstræneren i Danmark, for at være kampafgørende.
”Det bliver helt sikkert sværere i Sverige, men det er jo også det, som jeg ønsker. At blive mere udfordret, men jeg tror, jeg stadig kan producere en del point og være kampafgørende,” siger han og supplere efter en lille tænkepause:
”Bare ikke så tit som i Danmark.”

Håber på ungdomslandsholdene
Der bliver meget kørsel for forældrene.
”Jeg skal gå på idrætslinjen på Valhøj Skole, så der bliver en del kørsel til og fra Malmø, men det er jeg klar på,” siger Almquist, som både har drømme på kort og lang sigt.
”Jeg håber, jeg kan komme op og træne med junior 18 allerede i denne sæson, men mit store mål er helt klart NHL.”

Men drømmene slutter ikke der, for Almquist har også ambitioner om at komme på U-landsholdene.
”Jeg vil rigtig gerne repræsentere mit land, og mine ambitioner er helt klart at komme til at spille på ungdomslandsholdene, og hjælpe dem så meget jeg kan. Det vil jo være fedt at spille til et A-VM,” siger den 13-årig rødovredreng, som har sidste skoledag på Nyager Skole fredag.
Han er rødovredreng, og det bliver også hårdt at forlade vennerne i RSIK.
”Jeg kommer til at savne RSIK, mine holdkammerater og trænerne. Der er jo altid sjov og ballade kombineret med det seriøse arbejde,” slutter han.

Kommentarer
Top