Annonce

Teenagere redder småbørn fra efterlyst fange
F60I1107.jpg
Foto: Ian Nielsen
Politi Et vanvittigt drama udspillede sig natten til søndag, da to teenagere ikke kunne få liv i to bevidstløse voksne, mens et af deres små børn lå livløs på Rødovrevej, og to andre lå mast under vægten af deres angiveligt narkopåvirket mor inde i bilen.

Vagtcentralen havde svært ved at tro på to teenagedrenge, da de lørdag nat ringende 112. Foran dem lå en lille livløs pige gemt under et tæppe foran den bil, de lige havde set hende stå og lege ved tre kvarter tidligere – midt om natten.

”Har du drukket? Du lyder altså beruset,” fastholdt politiets bindeled, men nej. Nicclas Vang Dkhar og hans ven har ikke drukket. De er til gengæld total i chok over synet af den lille tot hår, der stikker ud under det lille lyserøde tæppe.
”Vi kan se, hun ligger med ansigtet nede i asfalten, og ringer med det samme til politiet. Vi får at vide, at de vil komme inden for ti minutter,” fortæller de to drenge, men et kvarter senere må de ringe til vagtcentralen endnu engang.

Denne gang beder kvinden i røret dem om at prøve at vække de voksne, der ligger inde i bilen.
”Det er vi ikke meget for, men da der ikke ser ud til at være nogen politibil på vej, kan vi godt forstå det er vigtigt, at vi må prøve at gøre det,” forklarer Nicclas Vang Dkhar.

Babyfødder vælter ud af bilen
Sammen med vennen Mathias Lukas Ber åbner han nervøst bildøren. Med det samme vælter et par babyfødder ud af bilen.
”Synet er mildest talt skræmmende. Der en mand, med tatoveringer op af halsen, som vi ikke kan få liv i, selvom vi råber og rusker, og en kvinde som ligger oven på et lille barn, og måske et barn mere bagi bilen. Det går så hurtigt og er så uhyggeligt, så jeg kan ikke engang huske om der er to eller tre børn i alt, men hun ligger i hvert fald oven på det ene barn, der begynder at skrige,” fortæller Nicclas og Mathias. 

Forgæves forsøger de to unge helte at vække de to voksne, som har skødet fuld af hvidt pulver.

Først efter i alt 20-25 minutters ventetid kommer politiet.
”De skubber min ven Mathias til side og beder os om at vente i en lejlighed lige rundt om hjørnet, hvor vores venindes mor havde været sød at tage imod os, da vi nok skulle afhøres. Tre timer senere får vi så bare at vide, at der er styr på det, og vi kan tage hjem,” siger Nicclas Vang Dkhar lettere frustreret over politiets fremgagngsmåde.

En frustration, der søndag aften fik hans far Henrik til at fortælle drengenes historie på Facebook.
”De var meget bange for, at hende pigen var død eller ved at dø. Først tror de ikke på dem, og bagefter sender de dem bare hjem uden at fortælle, hvad der er sket eller skal ske. De er i chok, og jeg får en dreng hjem, der er helt hvid i hovedet,” fortæller Henrik.

Det fik et hav af lokale borgere til at udråbe drengene som sande helte, og sende knap så pæne tanker til ordensmagten.
”Politiet mener åbenbart ikke, at et bevidstløst barn midt på en vej, tre bevidstløse mennesker og et grædende barn i en bil er en prioritering,” siger han frustreret og tilføjer:
”Jeg er så skuffet over, at politiet siger, at de skal vække manden! Han var en efterlyst fange, høj på stoffer, bag et rat, med børn i bilen og på vejen. Det kunne nemt være endt anderledes. Jeg er stolt af de to drenge.”

Kommentarer
Top