Grønne fingre på Rødovregaard
bent-anni-roedovregaard_002_200417_BP.jpg
I næste weekend den 6. og 7. maj er der forårsmarked med alt, hvad det indebærer på Rødovregaard. Foto: Brian Poulsen
FORÅRSMARKED: I år kan du også ride på hest, når Rødovregaard slår dørene op for årets forårsmarked.

Traditionen tro vil der være mange muligheder for at styrke dine grønne fingre, når det voksende forårsmarked lokker med alt fra egernrestaurant og inspiration til haven.
Forårsmarkedet finder sted den 6. og 7. maj. Her vil der være liveoptræden på gårdspladsen. Mens de voksne går rundt blandt de mange boder og modtager ny viden – eller nye planter, er der selvfølgelig en masse aktiviteter for de yngre. Der vil blandt andet være værksted, hvor børnene kan lave deres egen egernrestaurant, fuglehus eller måske noget helt andet. Som en ny tilføjelse i år, vil der
være heste, som vil være til rådighed efter klokken 13. Her kan børnene få en ridetur rundt i området. Hvis det ikke fanger interessen, er der mulighed for en ægte omgang street-fodbold.

Fast kryds i kalenderen
Rødovregaard ønsker at nå langt ud over Rødovre og skabe en hyggelig, årlig tradition.
”Folk kommer langvejs fra bare for at opleve et ægte marked,” udtaler Bent Westh Hansen fra Rødovregaard. Når det omhandler et marked, så er alle lige velkomne, da målgruppen er uden grænser.
”Vi har et mål om at samle en masse folk, både børnefamilier og ældre,” understreger Anni Lave Nielsen, der er museumsinspektør på Heerup Museum. Rødovregaard håber på at kunne starte endnu en tradition, der er så omfattende, at det bliver en selvfølge, at man sætter et kryds i kalenderen hvert år.
Gården er smuk, hyggelig og klar. Nu mangler der bare det gode forårsvejr. Det er forårsmarkedets tredje år, og det er stadig voksende. Blot fra sidste år er der sket en stigning på mindst 16 boder. Der vil altså være meget at vælge imellem – uanset, om det gælder inspiration eller forhandling.
”Den fine tradition giver nye og blomstrende foreninger, sælgere eller bare nysgerrige folk mulighed for udvikling.” lover arrangørerne.
Det er hverken dyrt at have bod eller at deltage. Derudover er markedet den oplagte mulighed for at møde nye mennesker og socialisere sig.