Annonce


Rødovredreng medårsag til hockeyfeber
WEB_MIF_-_VLA_270317_IN-122-of-228.jpg
Nichlas Hardt og Malmö Redhawks har spillet sig i semifinalene om det svenske mesterskab, hvor de møder HV71. I kvartfinalen, som billederne er fra, vandt Redhawks over Växsjö med 4-2 i kampe. I semifinaleserien mod HV71 er stillingen 1-1 i kampe. Den seneste kamp blev vundet i mandags i Malmö, hvor Hardt scorede det afgørende 3-2 i 4. periode. Kommentatoren råbte spontant: "Nu har slutspillets pointkonge slået til igen, danskeren Nichlas Hardt." Foto: Ian Nielsen
ishockey Rødovredrengen Nichlas Hardt er slutspilstopscorer for Malmö Redhawks, der har overrasket stort ved at kvalificere sig til semifinalerne i den svenske liga, SHL. Lokal Nyt har været en tur i Malmö.

WEB_MIF_-_VLA_270317_IN (207 of 228)Personligt er jeg vild med det her billede, der fortæller mere end 1000 ord. Bemærk drengen med kasketten til venstre i billedet, som meget klart udtrykker sin mening til en modstander, mens en ældre herrer øverst i billedet gestikulere til dommerne, så man ikke er i tvivl om, at han ikke er helt tilfreds. Følelserne er på kogepunktet i SHL slutspillet. Foto: Ian Nielsen

Den 28-årige Nichlas Hardt oplever i øjeblikket stor succes i svensk ishockey, hvor han, landsmanden Frederik Storm og resten af holdkammeraterne fra Redhawks har spredt en god virus i den skånske hovedstad – ishockeyfeber.
”Til vores sidste hjemmekamp i kvartfinalerne var der omkring 10.000 tilskuere. Man kan godt mærke nede på isen, når der står 10.000 mennesker og hopper. Det er vildt,” siger Hardt, som også har oplevet massiv mediedækning både lokalt, regionalt og især fra nationale medier.
”Der er meget om os i de landsdækkende medier, og der er tv på hele tiden.”

Annonce

Føler sig hjemme
Sæsonen startede forrygende for Redhawks, der lå i toppen efter otte runder.
”Siden har det været meget svingende, men vi er blevet styrket af vores nedture, har taget ’dårligdommene’ til os og fået dem rettet til, så derfor spiller vi virkelig godt nu. Men det er da en overraskelse for mange, vi har kvalificeret os til slutspillet. Målsætningen, i spillertruppen, inden sæsonen var dog også, at vi ’bare’ skulle i slutspillet. Men personligt er jeg ikke så overrasket over, vi er kommet så langt,” siger Hardt, der bor med sin familie i Malmö.
”Vi føler os hjemme i Malmö, så jeg kan tydeligt mærke forskel familiemæssigt, i forhold til at bo i Linköping eller Finland, hvor jeg også har spillet. Her i Malmö har vi venner og familie omkring os, så sæsonen går hurtigere, og det hele er en del sjovere.”

WEB_MIF_-_VLA_270317_IN (28 of 228)I går aftes, mandag aften, scorede Nichlas Hardt til 3-2 i 4. periode, så målet var kampafgørende. Dermed udlignede Malmö Redhawks til 1-1 i semifinaleserien mod HV71. Billedet er taget fra den afgørende kamp i kvartfinalen mod Växsjö. Foto: Ian Nielsen

Går efter guldet
Nichlas Hardt mener, at Redhawks har et godt mix af erfarne og unge spillere.
”Jeg synes, vi har fortjent at være her i semifinalerne, men vi er sultne efter mere. I semifinalen møder vi HV71, og vi har det super godt med at det er dem, da vi blandt andet har vundet hos dem i grundspillet. Det er sjov ishockey, når vi mødes og så har jeg jo spillet i Linköping, som er HV71’s rivaler, så der har jeg også lidt med i bagagen,” siger han og griner, men bliver mere alvorlig, da han slutter samtalen med:
”Vi går efter guldet nu, selvfølgelig.”

WEB_MIF_-_VLA_270317_IN (225 of 228)

Top