Annonce


Rødovre mast i Hvidovre
HVIK_vs_RSIK_Finale5_1Division_070417_IN-9-of-34.jpg
Rødovres unge hold blev mast i Hvidovre, som her illustreres af backen Lasse Mortensen, der nærmest bliver i et med endebanden. Foto: Ian Nielsen
ishockey Hverken i kamp 4 eller kamp 5 kom Rødovres for alvor til fadet, da DM skulle afgøres for de to bedste mandskaber i 1. division. Dermed blev Hvidovre fortjent danske mestre.

HVIK_vs_RSIK_Finale5_1Division_070417_IN (31 of 34)Unge Frederik Kaels med sølvmedaljen.

Der var ganske simpelt klasseforskel i den femte og afgørende DM-kamp i Allan Villadsens Arena alias Frihedens Idrætscenter, da Hvidovre virkede fysisk stærkere, mere klar og tidligt satte tingene på plads i den første periode, som de vandt 3-0.
Selvom Rødovre blev noteret for en del skud, så var det sjældent farligt og det var kun få gange, at hjemmeholdets keeper Magnus Bo Hansen måtte diske op med store redninger. Ikke engang, når RSIK havde et af deres mange powerplay, blev det for alvor farligt. Rødovre virkede fromme som en nyfødt kalv.
I den anden ende af banen havde Tim Frandsen mere travlt, da hjemmeholdet gang på gang kom i overtalssituationer eller bare skøjtede gennem to backs og skabte sig en friløber. Der blev først lukket af, da træner Brian Madsen tog en time-out og tydeligvis talte med store bogstaver, men det ændrede ikke ved, at Rødovre stadig var ufarlige i det offensive spil.

Annonce

HVIK_vs_RSIK_Finale5_1Division_070417_IN (20 of 34)Rødovres spiller var fysisk svagere, og blev ofte de små i nærkampene.

Normalt kører Rødovre deres modstandere ud af isen med aggressiv og skøjtestærkt ishockey, men det var ikke tilfældet i den femte og afgørende DM-kamp. Derfor var det fuldt fortjent, Hvidovre kunne fejre, at den ærefulde DM-titel endte i Rødovres nabokommune mod syd, hvilket størstedelen af de 1825 tilskuere jublede over og derfor lagde en super flot og stemningsfuld ramme om Danmarksmestrene.

Nederlaget i kamp 5 skal ikke ændre på, at Brian Madsens unge tropper har haft en flot sæson. Jeg huske, jeg så en træning i oktober måned, hvor der var 11 spillere på is samt to målmænd. Der var træner Brian Madsen ikke ligefrem optimist på holdets vegne – siden er det kun gået en vej, og et finalenederlag kan ikke ændre på, at RSIKs 1. divisionshold har udlevet H.C. Andersens berømte eventyr om ‘den grimme ælling’.

At RSIKs eventyr har haft en lykkelig slutning resultatmæssigt er også indiskutabelt. Se bare her:
1. division: DM-sølv
U20: DM-bronze
U17: DM-sølv
U15: DM-guld
U13: DM-guld

HVIK_vs_RSIK_Finale5_1Division_070417_IN (21 of 34)Rødovres spillere var oftest på ydersiden af Hvidovres defensiv, hvilket var ufarligt.

Top