Annonce

En sejr fra ny DM-titel
RSIK_HVIK_1div_Semifinale_27_IN.jpg
Rødovre vandt den tredje kamp i finaleserien og er en sejr fra DM-titlen. Foto: Brian Poulsen / arkiv
ishockey RSIKs unge 1. divisions-mandskab er en sejr fra at Danmarksmesterskabet, efter de lørdag eftermiddag vandt 4-1 hjemme over Hvidovre. Kampen sluttede dramatisk af, da Hvidovre fik to matchstraf og en tilskuer kastede en vandflaske efter dommerne.
Rødovre-Hvidovre
4-1
(1-0, 1-0, 2-1)

06:38 1-0 Rasmus Simonsen (Schultz og Kaels)
30:37 2-0 Rasmus Heine (Grundtvig og Andersen), pp1
43:46 3-0 Frederik Skovby (Böll)
58:18 4-1 Jacob Böll (Grundtvig og Skovby), pp2

49:39 3-1 Dennis Christjansen (Hansen og Nielsen)

RSIK: 7x2
HVIK: 6x2 + 1x5 + 20 (Kriby) samt 2x5 + 25 (Cubars)

Stillingen er 2-1 til Rødovre i bedst af 5 kampe

450 tilskuere (det så ud af mere), fik en god ishockey-oplevelse, da det tredje finale-opgør i 1. division mellem favoritterne fra Hvidovre og de unge kalve fra Rødovre mødtes i Rødovre Skøjte Arena lørdag eftermiddag.

Kampen var intens, og i langt hen ad vejen en finale værdig. Personligt er jeg imponeret over, at Rødovres unge mandskab på denne måde kan udfordre et erfarent og dygtigt hold fra Hvidovre, men den manglende respekt fra ’kalvene’ bliver belønnet.

Annonce

RSIKs skøjtestærke spillere kører bare på, og levner ikke hvidovrespillerne ro et øjeblik, hele tiden skal der forceres, og det giver ofte upræcise afleveringer, som Rødovres spillere bryder og skaber farlige chancer.
Omvendt er Hvidovre utrolig farlige, når de bider sig fast i Rødovres zone. Her viser RSIK store defensive problemer, og denne lørdag var defensiven ofte ude af balance, faktisk sejlede Rødovres spillere rundt i egen zone flere gange. Men så tog den 17-årige rødovrekeeper William Rørth fat, for han leverede omkring 7-8 vigtige 100% redninger.
Hvidovre var i den grad med i kampen, men blev hårdt straffet i undertal midtvejs i kampen, da Rasmus Heine smækkede pucken op i det ene hjørne. En flot scoring. Omvendt var Hvidovre ineffektive i powerplay, og missede blandt andet en fem mod tre i to minutter, hvor et stolpeskud fra Dennis Christjansen var nærmeste forsøg.

Vigtig og velvalgt time-out
Det var i starten af 3. periode lige efter Rødovres 3-0 scoring. Derfor lignede det en afgørelse på kampen, men så fik Hvidovre fundet vej forbi Rørth, og der lurede et comeback, for Brian Madsens tropper havde symptomer på gummiben på dette tidspunkt, hvor det kogte i hallen.
Men så tog rødovretræneren en time-out, som i den grad gav styr på tropperne, for igen blev tempoet sat op og Rødovre overtog spillet.
Det gav store frustrationer i Hvidovres lejr og helt oppe på tilskuerpladserne, hvor de medlevende fans i den grad var utilfredse med dommerpræstationen. Det kammede dog over, da første Mads Kribys knætackling på Rasmus Heine og dernæst Sergej Cubers umotiverede hovedtackling på Lucas Andersen begge gav en tidlig badebillet, hvorefter en tilskuere kastede en vandflaske efter de to linjedommere, der stod ved siden af hinanden tæt Hvidovres boks.
Heldigvis ramte flasken ikke, og resten af kampen, som Rødovre spillede fem mod tre, forløb stille og roligt. Men der er lagt i kakkelovnen til et fortsat dramatisk finaleserie, som fortsætter i morgen, søndag, klokken 19.30 i Hvidovre.

Kommentarer
Top