Annonce


Chrumme og kineserne!
chrumme_002_150915_BP.jpg
Christian Christensen er 'Christian Chrummer' i Rødovre Lokal Nyt Foto: arkiv
chrumme å blev min tålmodighed endnu en gang sat på en prøve. Som alle de andre gange viste det sig, at den ikke er blevet bedre.

Min hustru og jeg ”flygtede” 5 dage til Barcelona – bare lige for at tage forskud på foråret. Problemet viste sig, at det havde halvdelen af Kinas befolkning også. Nu ved jeg godt, at jeg måske lyder en lille smule racistisk, men jeg indrømmer, at jeg tænkte:
”Jeg forbander den dag, Kina gik fra kommunisme til markedsøkonomi, så kineserne fik råd til at rejse ud af Kina.”
Når man er i Barcelona – med min hustru – så er der nogle ting, man SKAL se. Bl.a. Casa Batllo, som er opført af Gaudi (ham der arkitekten). Det var nu meget interessant. Jeg faldt over nogle sjove tekniske ting, som jeg faldt i staver over. Jeg blev brat vækket tilbage til den virkelige verden, ved at en kinesisk kvinde skubbede til mig og sagde ”Move. I need take picture”. Jeg undrede mig over, hvordan man kunne forestille sig, at man kan stå i en af byens største turistattraktioner og så tage et foto UDEN, at der kommer andre end én selv med på billedet.
Det var én af de første feriedage. Jeg var i OK humør og valgte blot at flytte mig og lade ubehøvletheden glide ned af mine teflonbelagte skuldre.
Dagen efter gik turen til Sagrada Familia – den der kirke som Gaudi også har tegnet og som man stadig bygger på, selvom man startede i 1904. Der var 1000-vis af turister. Efter at have gået rundt i den langtidshævede kirke, trængte Chrumme til en is. Efter noget tid fandt vi endelig en bænk at sidde på – ja min is var næsten smeltet. Der sad vi så og kiggede på – kinesere.
3 unge kinesere klædt i den spritnye Gucci kollektion skulle fotografere hinanden. Det foregik som i Casa Batllo. De ”beordrede” folk til at flytte sig, så de kunne posere foran kirken uden utilsigtede personer på deres fotos.
Jeg begyndte at mærke min ferieeufori dæmpe sig, proportionelt med at min vrede voksede. Da en af kinesertøjterne bad to mennesker om at flytte sig fra en bænk, så hun kunne træde op på den og flashe sine røde Gucci sko til fotografen, røg min prop af. En demonstration af, hvorfor de skandinaviske vikinger var så frygtede.
”Hvad fanden er der galt med dig? Du er kineser, du burde fandme om nogen være vant til mange mennesker – og hvad tror du din beige Gucci-frakke ville synes om, at skulle sidde på den bænk efter du har vadet rundt med din beskidte – Gucci, bevares – sko?
Hun kiggede skræmt på den højtråbende viking, der var så rød i hovedet, at Mao’s den lille røde virkede som knækket rosa. ”Undskyld, jeg skal nok gøre rent efter mig!”
”En kineser gøre rent? I bøvser, spytter, smasker og fiser ved bordet. I spiser hunde – og ris. I tager et traktordæk, fylder det op med plutonium pakket ind i plasticposer med arsenik og batterisyre, hvorefter I pisser i dækket og smider det i den nærmeste flod. I MENS ER JEG SÅ TVUNGET TIL AT BRUGE SPAREPÆRER MED VERDENS DÅRLIGSTE LUMEN – MADE IN CHINA – MENS I SVINER HELE PLANETEN TIL. Nu ser du bare at komme ned fra den bænk!!”
Jeg vil godt undskylde overfor alle søde og rare kinesere. Ja, og så lige en undskyldning til Visit Copenhagen. Der mistede vi sgu nok lige 3 kinesiske turister.

Top