Annonce


Sæsonens første mesterskab
U15-guld_SM_2017.jpg
Sjællandsmestrene fra Rødovres U15. I weekenden den 17.-19. marts skal de forsvare DM-titlen. Foto: Privat
ishockey RSIKs U15 sikrede klubbens første mesterskab i denne sæson, da Rødovre vandt den anden og afgørende SM-finale mod Hvidovre efter overtid.
Rødovre-Hvidovre
8-1
(1-0, 4-0, 2-1, 1-0)

05:22 1-0 Viktor Bergquist
25:47 2-0 Marcus Almquist
26:00 3-0 Tobias Sørensen (Malte Kring)
28:32 4-0 Tobias Sørensen
30:23 5-0 Marcus Almquist (Alexander Kruse)
46:34 6-0 Marcus Almquist (Kasper Larsen)
59:51 7-1 Emil Fuur (Alexander Kruse)
63:55 8-1 Marcus Almquist
201 tilskuere

Rødovres ishockeyungdom har traditioner for at hive titler hjem sæson efter sæson, men det bliver stadig sværere, for flere andre klubber landet over er også kommet op på et højt niveau.
Alligevel har alle DM-hold vundet deres grundspil, som bliver udspillet blandt de sjællandske klubber. Det er U13, U15, U17 og U20.
Det hele afgøres dog i playoff, så grundspilssejrene er mere ærefulde end titelbaseret. Når mesterskaberne skal fordeles er det altså blevet særdeles tæt mellem flere hold, end man tidligere har set i dansk ishockey.

SM-titel efter overtid
Men i går aftes blev den første titel sikret, da Rødovres U15 mødte Hvidovre, efter de to mandskaber først havde mødtes søndag formiddag i Hvidovre. Søndagens kamp viste, hvor svært det er i dag, RSIK vinder ikke bare lige.
Hvidovre kom i front og hjemmeholdet kæmpede som besatte og havde alt det held, som man kunne tænke sig. Fire stolpeskud, en redning på stregen og to annullerede mål holdt HVIK inde i kampen, trods et massiv overtag i spil og skud på mål af Rødovre.
Midtvejs i 2. periode tog det 13-årige stortalent Marcus Almquist fat, da han scorede tre gange og sendte Rødovre sikkert i front, troede man. For i den sidste periode tog pokker ved Hvidovre, der vendte slagets gang på hovedet og endte med at vinde 4-3.

Annonce

I det nye SM-system er det kun point som tæller og målscoreren har ingen betydning. Derfor ville en sejr til Rødovre, uanset resultatet, betyde overtid og kampen ville blive afgjort ved første scoret mål.
Igen var Rødovre suveræne og denne tirsdag aften meget mere effektive. Det betød, at Hvidovre blev sablet midt over med 7-1. Dermed overtid.
I den sidste periode var stortalentet Marcus Almquist blevet sparet, så han havde kræfter til at afgøre overtiden og det var lige præcis, hvad der skete.
Knap fire minutter inde i overtiden fandt Almquist vej til netmaskerne, for fjerde gang denne aften, og sikrede SM-trofæet til Rødovre til stor jubel for spillere og forældre.

U13 SM i weekenden
Grundspilsvinderne fra Rødovre starter SM lørdag formiddag, når de møder Rungsted klokken 11. Søndag klokken 11.10 møder de Rungsted og klokken 15.25 møder grundspillets nummer to, Gentofte, hvor SM-weekenden i øvrigt også afvikles.

Top