Annonce


Særsyn i centeret
RC-udvidelse_009_250217_BP.jpg
Sådan så det ud, da én af de i alt seks travelatorer blev løftet ind i centeret. ”Vi blev lidt forsinket, men ellers gik alt som det skulle,” siger Torben Andreasen. Foto: Brian Poulsen
rødovre centrum Det hele rullede som det skulle, da Rødovre Centrum i lørdags fik løftet seks store travelatorer-rullebånd ind i den nye del af centeret. ”Det er en milepæl for byggeriet,” siger bestyrelsesformand Torben Andreasen.
Fakta

Den nye del af Rødovre Centrum får tilført 12-14 nye butikker og 550 nye parkeringspladser.
Efter planen er udvidelsen færdig til oktober.
Udvidelsen koster i omegnen af 300 millioner kroner

Rødovre Centrum er i fuld sving med den store udvidelse af det familieejede indkøbscenter. Siden i sommer har området ved Højnæsvej været en stor byggeplads og i lørdags blev seks store rullebånd, travelatorer, på mellem 20 og 30 meter, løftet ind på byggepladsen og sat på plads.
”Travelatorerne kom i ét stykke og de var så store, at der måtte arrangeres særtransport om natten,” siger bestyrelsesformand i Rødovre Centrum, Torben Andreasen, om den byggetekniske operation, der gik lige efter planen.

Fra Kina til Rødovre
De lange rullebånd, der til efteråret skal fragte centerets kunder fra de underjordiske p-kældre og op i butiksarealet, er produceret i Kina, sejlet til Danmark og samlet på Avedøre Holme.
”Det er lidt af en rejse de har været ude på, og de var vigtige at få på plads nu, for de er ikke sådan er få ind i bygningen senere,” siger Torben Andreasen.
Fra udkigsposten, fra den nærliggende parkeringsplads i Rødovre Centrum, fulgte nysgerrige centerkunder med i løfteopgaven.
”De fik sig lidt af en oplevelse og det var på mange måder en vild dag,” siger Torben Andreasen, der nu kan glæde sig over, at udvidelsen er kommet sikkert igennem de største hurdler.
”Udvidelsen følger tidsplanen og første del af tilbygninger er færdig. Anden del bliver hurtigere at gennemføre, da det primært drejer sig om parkeringspladser,” siger Torben Andreasen.

Annonce

Venter med navne og kunstværk
Den nye fløj bliver i tre etager og på små 18.000 kvadratmeter, fordelt med butikker og caféer i stueplan og to underjordiske parkeringskældre. Hvis tidsplanen holder, vil centeret slå dørene op til efteråret. Sikkert er det, at Føtex lytter ind i nye lejemål, men en samlet liste over nye butikker har centeret ikke offentliggjort endnu. Navnet på den nye tilbygning er til gengæld fundet, men Torben Andreasen vil ikke råbe over for Lokal Nyt, hvad navnet bliver.
”Det venter vi med. Ligesom vi heller ikke vil afsløre, hvilket kunstværk der kommer til at hænge ned fra loftet. Det afslører vi først på åbningsdagen,” siger han.

RC-udvidelse_002_250217_BP RC-udvidelse_005_250217_BP

Top