Annonce


Lysende søjler i fire meters højde
Ikke-navngivet-1-1.jpg
Kunstner Christina Augustesen har sammensat lysfarvepaletten efter besøg i området. Rødovre Kommune oplyser, at skulpturernes lysintensitet ikke vil blænde eller abstrahere trafikanter eller beboere. Foto: Visualisering, Rødovre Kommune
damhustorvet Nyt vartegn i højden kommer til at lyse op på hele Damhustorvet. Lyskunstner Christina Augustesen skal opføre to kunstværker i fire meters højde på det nye torv.
Fakta

Skulpturerne består af flere lag af cylindre i slagfast akryl med semitransparente og farvede filtre, der diffuserer og indrammer lyset. Værket belyses med skjulte LED-armaturer, og farver og lysintensitet programmeres i en integreret intelligent styringsenhed.

Det forventes at det årligt vil koste 3.900 kroner at forsyne kunstværkerne med strøm

Kilde: Rødovre Kommune

Skyggerne har i årevis været lange på Damhustorvet, men til efteråret kaster et nyt kunstværk bogstavelig talt lys over det lille torv ved Roskildevej.

Rødovre nye kunstråd har fundet det værk, der fremover skal agere blikfang og være Rødovres nye vartegn ved kommunegrænsen.
Med langsomme farveskift og forskellig lysintensitet skal to nye lystårne skabe relation til de mennesker der færdes på det nye Damhustorv.
Rødovre Kunstråd har besluttet, at det er lyskunstner Christina Augustesens værk ’Gate of Colours’, der med et enkelt formsprog skal skabe dynamik på torvet.
I den anden af torvet skal et vandelement være med til at drosle støjen fra den hektiske Roskildevej ned, og formand for Rødovre Kunstråd, Jan Kongebro (S), fortæller at samspillet mellem lys og vand har været en af de afgørende faktorer i udvælgelsesprocessen af kunstværket.
”Vi har forsøgt at finde en sammenhæng, der skaber samspil på torvet. Vi har helt bevidst taget et lidt våget valg og ’Gate of Colours’ er noget af det flotteste jeg har set længe,” siger Jan Kongebro om kunstværket, der forventes at komme med et prisskilt på 975.000 kroner.

Annonce

Lyser 6000 timer om året
Fremstillingen af de lysende kunstværker begynder til april og hvis alt går efter planen, skal de indvies til efteråret på det nyrenoverede Damhustorv. Lyskunstner Christina Augustesen er kvinden bag værkerne, der kommer til at rage fire meter op i luften. De vil blive placeret oven på to udluftningshætter til fjernvarme med få meters mellemrum, og Jan Kongebro er glad for at man på den måde får gemt de to udluftningsrør væk.
”De er ikke særlig kønne og det er derfor helt oplagt at placere kunstværkerne der,” siger Jan Kongebro.
Ifølge Rødovre Kommune vil ’den lysende port’ være tændt 6000 timer om året, eller 16 timer i døgnet. Det er kun midt på dagen i dagslyset, at kunstværkerne er uden lys. De vil således lys om natten, dog i en dæmpet tilstand.

damhus1 Ikke-navngivet-1 damhus3

Top