Annonce


Kvindekamp år 2017
chrumme_002_150915_BP.jpg
Foto: Arkiv
chrumme Så er kvinderne internationale kampdag vel overstået. Jeg har ikke hørt om nogle dræbte eller sårede.

Jeg så til gengæld, at et norsk supermarked fejrede dagen med tilbud på opvaskebørster. Det var simpelthen at gå over stregen… Jov, jeg blev forarget. Tænk engang, de forlangte 56 kroner for en opvaskebørste… det er fandme ikke i orden.
Hjemme hos Chrumme, mærkede jeg ikke så meget til denne specielle dag. Når det kommer sig til kønsforskellen, ja så har min kone for længst afgjort, at hun er den kønne og jeg er den knap så kønne.
Vi har ikke rigtigt haft de store slagsmål. Mest fordi min kone altid siger: ”Du kommer bare an, så skal jeg slå dit næseben op i hjernen på dig!” Eller ”Det synes jeg da, at du skal prøve. Så kan du ligge på dine flækkede knæskaller og samle dine tænder op med dine brækkede fingre!”
Der kunne jeg altså bedre lide Trille’s metoder. Kedeligt pagehår, frem med guitaren og så et par hurtige protestsangen direkte i øregangen. Det var dengang, at når en kvinde sad med bare bryster og en guitar, så kaldte man det for kvindekamp. I dag hedder det Melodi Grand Prix.
Men det rystede mig lidt, da jeg læste, at selv i det offentlige, er der forskel på lønnen, f.eks. mellem mandlige og kvindelige socialrådgivere. Vi er enige om, at vi har en ligestillingsminister i Folketinget, og så kan hun ikke engang sørge for lighed i den offentlige sektor? Det er sgu da en joke. Jeg tænker på, hvad fanden laver hun så? Insisterer på at tisse på et pissoir, mens hun slår søm i en træbjælke og klør sig i skridtet? Siden jeg var knægt, har jeg hørt på ligeløn for lige arbejde, og så er det stadig ikke fixet i år 2017? Man siger, at med det tempo ligestillingen kører i nu, så skulle der være lighed mellem kønnene i 2056.
2056? Argh, men altså. Hvor svært kan det være? Paragraf 1: Mænd og kvinder skal have lige løn!
Hvis jeg var kvinde, så ville jeg sgu ikke finde mig i at få 17% mindre i løn end min mandlige kolleger.
Hvis jeg var kvinde, så mødte jeg fandme 17% senere. Gik 17% tidligere. Holdt 17% længere frokost. Arbejdede 17% langsommere og holdt 17% længere ferie. Fik 17% flere børn. Brokkede mig 17% mere. Brugte 17% længere tid på toilettet. Brugte 17% mere hånd-
sæbe, toiletpapir og kaffe. Bare lige for at slå tallet 17% fast med syvtommersøm i min lorte-chefs frontale pandelap.
Så hvis en kvinde får 25.000 per måned, så får hendes mandlige kollega 30.000. Hvorfor? Fordi han har en penis? Sidst jeg tjekkede, var de fleste beslutninger taget med penis, ikke altid de smarteste.
Jeg synes, at kvindekampen skal være en rigtig kamp – lidt a la min kones principper: ”Siger du, at jeg kan få 17% mindre i løn end min mandlige kollega? Prøv lige at sige det igen, så skal jeg slå dit næseben op i hjernen på dig, Chef!”

Top