Annonce


Kom med bag de uløste krimier
bent_isager_nielsen.jpg

FOREDRAG: Forhenværende drabschef Bent Isager-Nielsen viser dig rundt i krimierne. Foto: Presse

FOREDRAG: Forhenværende drabschef Bent Isager-Nielsen viser dig rundt i krimierne. Foto: Presse
Krimi-foredrag Alle har på et tidspunkt læst en krimi. Det på én gang spændende og gruopvækkende mysterium skal løses. Men hvad er det, vi fascineres af? Dét vil Rødovre Bibliotek forsøge at svare på med en hel måneds fokus på krimi.

Efter lukketid er der stille på Rødovre Bibliotek. Så stille, at man kan høre dråber af blod falde til jorden. Der er krimi-måned på biblioteket, og hvis man fascineres af myter og konspirationsteorier, er der nu mulighed for at få indblik i sager, der er gruopvækkende og alligevel spændende. De er nemlig uopklarede.
Men hvad er det der gør at vi fascineres af krimier?
Dét ved Bent Isager-Nilsen og Frederik Strand bedre end nogle andre.
De to er blandt Danmarks førende krimipersoner, og onsdag den 22. marts holder de foredrag om fortidens mørke uløste kriminalhistorier på biblioteket.
Frederik Strand er leder af politimuseet og politiinspektør. Sammen med forhenværende drabschef for rejseholdet, Bent Isager-Nilsen, fortæller han om Danmarkshistoriens største uopklarede sager, blandt andet Finderup Lade, Hypnosemordet og Sussan-mordet i 1992 og mange flere. Foredraget tager publikum med bag scenen på politiets efterforskningsarbejde. Åbner politiets gamle arkiver og belyser de helt særlige og uopklarede sager, som stadig i dag er et mysterium

Hvorfor er det lige krimier biblioteket laver tema om?
”Fordi krimigenren er noget af det, der låner bedst ud. De bøger vi har flest af er krimibøger, så vi kan se, at det noget af det der fanger rigtig meget,” siger Mai J. Knudsen og smiler.
Hun elsker selv krimier, og har nemt ved at sætte sig ind i fascinationen af det gådefulde.
”Det er også for at få et virkelighedsblik. Man kan læse nok så mange bøger, hvor krimierne er fiktion. Her kommer der nogen fra det virkelige liv. Håbet er, at folk syntes det spændende at komme bag om fortællingerne, så det er en anden måde at komme tæt på publikum på,” siger hun forventningsfuld.
Foredraget finder sted onsdag den 22. marts på Rødovre Bibliotek fra klokken 19 til 21, og en billet koster 40 kroner og kan købes på rdb.dk

Annonce
Top