Annonce


Ingen slinger i valsen
RH_damer-HIK_040_250217_BP-1024x683-960x640.jpg
RHs damer sikker på kvalifikationskampe om oprykning til 1. division. Foto: Ian Nielsen
håndbold RHs damer sikker på kvalifikationskampe om oprykning til 1. division.
Rødovre HK – BK Ydun
32-28
(19-11)

Rødovre HK:                                                                    

Katarina Juul Hansen               8 mål                   

Anne Birgitte Spørring              6 mål                   

Julie Birch                                  4 mål                   

Emilie Tautoft                             4 mål

Simone Dillon                             3 mål

Christina Hamann                       3 mål

Anna Stensbøl                            2 mål

Trine Sevel Holm                       1 mål

Rebekka Sejdenfaden               1 mål

Nicoline Hylleberg                      10 mål

Thea Refsgaard                             7 må

Laura Torndal                                4 mål

Der var lagt op til et spændende lokalopgør i damernes 2. division, mellem Rødovre HK og BK Ydun i Rødovre Stadionhal fredag aften. Begge hold kæmper om andenpladsen, der giver adgang til kvalifikationskampe om oprykning til første division. Rødovres damer fik uventet hjælp af AB, som vandt over BK Ydun i sidste spillerunde, og ligger inden aftenens kamp fem point foran BK Ydun, som dog har spillet en kamp mindre en Rødovre.

 

Annonce

RHs damer imponerede i første halvleg.

I en tæt pakket Rødovre Stadionhal, åbnede et koncentreret hjemmehold kampen med solidt forsvarsspil, gode redninger af Frances Benzon i målet, gode angrebskombinationer, og kvalitet i afslutningerne. Efter ti minutters spil, kom gæsterne til deres første scoring, ved stillingen 5-0, efter at Anne Birgitte Spørring med to mål samt en enkelt scoring af Julie Birch, Christina Hamann og Katarina Juul Hansen. Det var Katarina Juul Hansens mål nummer 100 i turneringen.

Anne Birgitte Spørring øgede til 6-1 Julie Birch på endnu en kontra til 7-2 og Katarina Juul Hansen og Emilie Tautoft til 9-2.

Katarina Juul Hansen øgede på straffekast til 10-3, Emilie Tautoft til 11-4 midt i halvlegen. Christina Hamann med to må til 13-5 og med to mål af Katarina Juul Hansen blev det 15-6.

Gæsterne kom lidt tilbage og fik reduceret til 15-8 fem minutter inden pausen. Katarina Juul Hansen til 16-8 og Rebekka Sejdenfaden til 17-8. Det blev 17-10 inden Katarina Juul Hansen med sin syvende scoring øgede til 18-10 og Anne Birgitte Spørring lukkede første halvleg til pausestillingen 19-11.

En fin åbning på kampen af hjemmeholdet, som spillede med en fantastisk intensitet og mange gode aktioner i hele første halvleg.

 

Svingende anden halvleg.

Simone Dillon lagde ud med en scoring kort inde i anden halvleg til stillingen 20-11, men gæsterne fik med to scoringer, reduceret til 20-13. Julie Birch og Emilie Tautoft øgede til 22-13 og Simone Dillon til 23-14 otte minutter inde i anden halvleg.

Herefter havde hjemmeholdet en tendens til at forivre sig, fik to udvisninger, lavede tekniske fejl og manglede skarphed i afslutningerne.

Det benyttede BK Ydun til med tre scoringer, at få reduceret til 23-17 og fik skabt nyt liv i kampen. Midt i halvlegen kom RH på tavlen igen, da Anne Birgitte Spørring øgede til 24-17. Herefter skiftedes de to hold til, at scorer. Julie Birch til 25-18, Anne Birgitte Spørring til 26-19, Anna Stensbøl til 27-20 og 28-21 og Emilie tautoft til 29-22, hvor der resterede ti minutter af kampen. På to straffekast fik gæsterne reduceret til 29-24 men Simone Dillon tordnede herefter bolden i mål til 30-24. Med fem minutter tilbage af kampen, blev det 31-25 på mål af Katarina Juul Hansen inden BK Ydun med to scoringer reducerede til 31-27. Det blev 32-27 med et minut tilbage af kampen, ved Trine Sevel Holm inden gæsterne kort før tid fik reduceret til slutstillingen 32-28.

 

Fortjent hjemmesejr.

RHs damer er fortsat ubesejret i 2017, og det var absolut en fortjent sejr, i en kamp, hvor der var markant forskel på de to hold i første halvleg. I anden halvleg kom gæsterne mere med i kampen, hvor hjemmeholdets forsvar havde problemer med at dæmme op for gæsternes Nicoline Hylleberg og Thea Refsgaard.

Med sejren er RHs damer nu syv point foran BK Ydun, og et point foran HIK på første pladsen. Begge hold har spillet en kamp mindre end RH.

Det er nu sikkert, at RH skal spille kvalifikationskampe om oprykning til første division, såfremt HIK vinder sine tre sidste kampe.

 

Næste kamp.

RHs damer spiller igen søndag den 26. marts kl. 17:45 ude mod Roskilde Håndbold.

Top