Annonce


Alenetid skabte offentlig debat
børn_130509_BP.jpg

SAMTALER: Nu er det igen muligt for sårbare børn at få hjælp i en samtalegruppe. Foto: Arkiv

Foto: Arkiv
alenetid Sidste uges historier om pædagogers alenetid med børn, har efterfølgende fået pædagoger til at diskutere offentligt med den ansvarlige politiker på Facebook. I Torsdags kulminerede diskussionen med en fællesudtalelse fra byens tillidsrepræsentanter.

Det er dybt bekymrende og tæt på umuligt for en pædagog at være nærværende overfor det enkelte barn, når der er 20 børns behov, der skal tilgodeses på en gang. Og risikoen for ulykker er også til stede,” udtaler en samlet gruppe af tillidsmænd, som en reaktion på Rødovre Kommunes undersøgelse om pædagogers alenetid med børnegrupper.
“Vi er bekymrede for, at den kvalitet, vi skal levere i det pædagogiske arbejde, skal være pasning i stedet for udviklende aktiviteter tilpasset børnenes alder og udviklingsbehov.”
“Når vi er alene med så stor en børnegruppe, har vi ikke mulighed for at foretage aktiviteter, hvor pædagogen er nærværende med det enkelte barn, som barnet kan fortælle om derhjemme, og eventuelt kan se billeder og dokumentation fra via Børneintra,” siger byens tillidsrepræsentanter.
De er bekymrede for mulighederne for at udføre pædagogisk arbejde udover børnepasning.
“Vi ønsker at blive ved med at foretage aktiviteter med børnene, der styrker deres sproglige udvikling, deres matematiske forståelse gennem science, deres forståelse for omverdenen og samfundet gennem kulturhistoriske aktiviteter.”
“Det kan vi ikke, når vi er alene med så stor en børnegruppe. Der bliver aktiviteten ren pasning,” understreger pædagogerne, der ønsker højere normeringer, så pædagogisk kvalitet bliver fællesnævner for deres pædagogiske arbejde.

Top