Plejehjem fejrer 40 år med nedrivning
gitte-krog-oerbygaard_022_100217_BP.jpg
"Det betyder en helt ny måde at tænke plejehjem på, når de nye lokaler kan tages i brug om et års tid," siger Gitte Krog, der glæder sig til moderne omgivelser på beboernes og de ansattes vegne. Foto: Brian Poulsen
fødselsdag For 40 år siden flyttede den første beboer ind på plejehjemmet Ørbygård. Snart flytter den sidste ud af de gamle lokaler og ind i helt nye, men først skal jubilæet fejres.

Det bliver måske sidste gang, at ansatte og beboere fra Ørbygård kommer til at puste lys ud af kagen i de nu 40 år gamle lokaler.
Næste gang plejehjemmet fejrer fødselsdag, er der en housewarming på vej.
“Når vi markerer jubilæet ekstra meget i år, skyldes det, at lokalerne skal rives ned og erstattes af nye moderne faciliteter, hvor der både er plads til mere og flere,” siger Ørbygårds leder Gitte Krog.
Den 28. februar har hun, og de andre ansatte, inviteret borgmesteren og alle de mange brugere af huset til en kæmpe fødselsdagsfest.
“Det bliver med spisning og hornorkester samt en kavalkade med billeder over, hvad der er sket i de sidste 40 år. Alle er velkomne, fordi der er så mange, der har tilknytning til Ørbygård,” siger hun og uddyber:
“Klubberne og værestederne skaber liv og giver kontakt til resten af samfundet. Der kommer mange, som ikke bor her. Især nu giver det mulighed for at holde en stor fest. Også for dem, der bor i højhuset, men spiser og hygger i vores café,” lover Gitte Krog.
Hun mener ikke, at plejehjemmet som sådan ønsker sig noget i fødselsdagsgave, og så alligevel.
“Jeg er blevet spurgt om det før, og har ikke rigtig noget på papiret. Men jeg ville da gerne have noget kunst, som vi kunne stille op i det nye plejehjem,” siger hun og viser stolt, hvordan byggeriet i baghaven skyder op.
Fødselsdagen på Ørbygård finder sted tirsdag den 28. februar mellem klokken 13 og 16, og alle interesserede er velkomne.
“Vi har altid holdt fødselsdag for at markere begivenheden, fordi det er godt at holde fester for et sted som vores,” slutter Gitte Krog.

Kommentarer
Top