Mindeord om John ‘Johan’ Olsen
John-johan-olsen.jpg
John 'Johan' Olsen er sovet ind efter kort tids sygdom. 'Johan' var i en lang årrække et velkendt ansigt i Blodklubben Avarta.
dødsfald Boldklubben Avarta har mistet John 'Johan' Olsen, natten til torsdag den 24. november. Efter kort tids sygdom fik Johan fred. Johan blev 74 år.

Først og fremmest går vores tanker til Ulrik, Rasmus og den nærmeste familie.
Johan blev i 1979 valgt som Avartas blot anden formand, da han efterfulgte Berthil Nielsen og fortsatte på posten frem til 1983. Det var i disse år, at dansk fodbold gik fra at være ‘det uskyldsrene foreningsliv’ til professionelle forretninger.
På vores møder og generalforsamlinger markerede Johan sig som en knivskarp debattør. Han holdt meget af gode drøftelser og diskussioner. Dette sammenholdt med at han tillige mestrede kunsten i at være loyal overfor de gældende beslutninger, betød helt naturligt, at han blev vores formand.

Synlige fodaftryk
Johan meldte sig ind i Avarta i en ung alder – han ville være fodboldspiller Og sådan blev det, men
tiden har også vist, at Johan skulle blive en endnu dygtigere leder og organisator for vores klub. Blandt mange af Johans synlige fodaftryk kan nævnes vores anlæg på Korsdalsvej, med omklædningsrum, kantine med videre. Johan sad i projektgruppen, som skulle forene Avartas ønsker og kommunens formåen.
Ikke alt blev som Johan ønskede, men anlægget har gennem mange år vist, at faciliteterne har dannet en god ramme om et godt og sundt foreningsliv.
I starten af 00’erne fik en ny generation af trænere, ledere, spillere og forældre glæde af at stifte bekendtskab med Johan, da han i rollen som næstformand, blandt andet havde kantinen som sit ansvarsområde. I de seneste år indgik Johan i teamet omkring speakertjenesten til divi-
sionskampene.
I Avartas Jubilæumsskrift 1953 – 2003 skriver Johan: ”Mit håb er, at der også om 25 år løber små og store drenge rundt på grønsværen i Espelunden, og at de små drømmer om, at blive den næste Lau-
drup, og at de store hygger sig, som de gør i dag og fører næste generation gennem fodbold-drømmene.”
Johans håb skal være vores drivkraft for de kommende år.

Ære været
Johans minde.
BK Avarta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *