Annonce

Til kamp mod fartsyndere
roskildevej_002_211215_BP.jpg
I dag er det tilladt at køre 60 km/t på Roskildevej, men en samlet kommunalbestyrelser ønsker at sænke farten med 10 km/t. Foto: Arkiv
ned med farten Renoveringen af Roskildevej skal tvinge bilisterne til at lette foden fra speederen.

Høj fart koster liv på vejene og fra 2010-2014 var hastighed en medvirkende årsag i tre ud af fire dødsuheld i Rødovre.
Derfor satte Rødovre Kommune i sidste måned fokus på den dræbende fart i en kampagne med Rådet for Sikker Trafik. Kampagnen havde til formål at få bilister til at sænke farten. Langs vejene var der derfor sat skilte med teksten ’Sænk farten – før det er for sent’ som en venlig påmindelse til bilisterne.
”Hvert år er for høj fart på vejene skyld i farlige situationer og ulykker i Rødovre. Når bilisterne kører for stærkt, udsætter de både sig selv og andre for en forøget risiko, hvis der sker noget uforudset,” siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Svend Erik Pedersen

Lavere fart på Roskildevej
På fem år har 19 mennesker mistet livet på grund af for høj fart på vejene alene i Københavns Vestegns politikreds.
I forbindelse med kampagnen har Rådet for Sikker Trafik spurgt 2.046 personer i hele landet, om de synes, der køres for stærkt i det område, hvor de bor. Hele 67 procent af de adspurgte svarede ja til spørgsmålet.
På Roskildevej suser der hver dag 40.000 biler forbi Damhuskroen, men fremover bliver det formentlig i lavere tempo. I Rødovre Kommunes storstilede renovering af Roskildevej har kommunalbestyrelsen godkendt, at hastigheden sænkes fra de nuværende 60 km/t til 50 km/t. Ønsket om lavere fart på Roskildevej skal først godkendes af politiet, men Dansk Folkepartis Niels Spittau forventer ikke, at det fart- reducerende tiltag vil give problemer.
”Det vigtigste er, at farten kommer ned. Jeg bor selv tæt på Roskildevej og det er på tide vi laver en trafikløsning, der i højere grad sikrer os mod vanvidsbilister. Lavere fart er en af de tiltag,” siger Niels Spittau.

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Til kamp mod fartsyndere”

 1. Christian Andersen siger:

  Kære Niels Spittau

  Jeg bemærker, at du ofte bruger ordet vanvidsbilist i dine indlæg Vil du ikke være så venlig, at uddybe dette begreb?

  Mener du, at vanvidsbilister kan undgås, hvis vi ændrer farven på asfalten, eller hvad skal der til af andre trafikale foranstaltninger?

  Med venlig hilsen

  Christian Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top