Annonce

Lov er lov og lov skal holdes
EP-valg-kenneth-christensen-berth_30609_BP.jpg
Kenneth Kristensen Berth ( i midten) Foto: Arkiv
debat Det er oprørende, at Enhedslisten nu vil bruge partipenge på at betale en del af den bøde, som Lisbeth Zor- nig og hendes mand har fået for menneskesmugling, sådan som Rødovre Lokal Nyt kunne berette den 26. oktober.

Selvom jeg er klar over, at Enhedslistens respekt for lovgivning, som andre end de selv vedtager, kan ligge på et lille sted, så er det ikke desto mindre oprørende, at et parti kan finde på at sende det signal om en kriminel handling.
Nemlig at medvirke til at smugle udlændinge ind i Danmark – kan accepteres og ja måske ligefrem er
anerkendelsesværdig.

Dårligt signal
Og det er det signal, man sender, når man betaler en del af Zornig-familiens
bøde. Det er undergrav-
ende for retsstaten, hvis et helt parti beslutter sig for, at den lovgivning, som vedtages i Danmark ikke gælder for dem.
Og det er jo der, vi er med Enhedslisten, som blandt andet har været dybt involveret i projekt Kirkeasyl ligesom flere – også toneangivende medlemmer – har været anholdt for lovbrud – begået med åbne øjne og helt intentionelt.

Annonce

Enhedslisten bør genoverveje deres støtte
Jeg anerkender fuldt ud Enhedslistens ret til at mene, at den lovgivning, vi har i Danmark på udlændingeområdet, er forkert. Men et parti, der hviler på et demokratisk fundament, kan ikke vælge og vrage mellem, hvilke dele af lovgivningen, man ønsker.
Derfor vil jeg opfordre Enhedslisten i Rødovre til at revurdere sin støtte til Zornig-familien – og overveje om det egentlig er i Enhedslistens interesse, at borgerne og politiske partier selv beslutter, hvilke love og regler man ønsker at følge og hvilke man ignorerer – eller intentionelt forbryder sig imod.
Jeg er ikke engang sikker på, at Enhedslisten vil ønske sig en Verden, der ser sådan ud.

Kommentarer

3 kommentarer om “Lov er lov og lov skal holdes”

 1. Christian Andersen siger:

  Det ville da klæde Dansk Folkeparti, hvis de også hjalp til med at betale noget af bøden. De kunne jo passende bruge nogle af de midler, som deres store hårdtsugende snabel, har støvsuget op nede fra “rottereden” i EU.

  Hvorfor kan Enhedslisten ikke selv vælge, hvilke dele af lovgivningen de vil overholde, når Dansk Folkeparti tilsyneladende kan?

  Det er hyklerisk.

  Christian Andersen

 2. MichaelO siger:

  Nu vil jeg nok mene at enhedslisten’s støtte til Zornig-familien er både sympatisk og i overensstemmelse med hvad Enhedslisten står for – det er vel mere end man kan sige om Dansk Folkepartis forsøg på berigelsesforbrydelse mod EU-systemet.
  For nu at vende mod materien i Kenneth Kristensen Berth’s indlæg. Det kunne være interessant at vide hvordan man så skal reagere mod en lovgivning der ikke er logisk (der var ikke tale om at smugle for der skete ikke fordækt og der blev iøvrigt ikke krydset en grænse) og ikke anvendes konsekvent (andre gjorde det samme uden at blive straffet – den største synder var iøvrigt DSB der fragtede hundrederm hvis ikke tusinder uden at blive straffet)?
  Ovenstående er mere undergravende for retsstaten end at behjertede mennesker hjælper Zornig-familien ud af en knibe de er kommet i fordi de ønsker at hjælpe svage og udsatte, uanset hudfarve og etnicitet.

 3. Peter Mikkelsen siger:

  Ovenstående 2 indlæg er som talt ud af min mund.
  Tak for det!

  Peter Mikkelsen,
  Enhedslisten Rødovre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top