Annonce

headspace holder hovedet oven vande
headspace_007_071116_BP.jpg
De frivillige i headspace fejrer det forlig om satspuljerne, der sender 7,5 millioner kroner over de næste fire år af sted til landets 10 centre. Foto: Brian Poulsen
ÅNDER LETTET OP Efter at have holdt vejret i ugevis kunne brugere og frivillige i headspace i fredags ånde lettet op. Flere ugers intense forhandlinger endte, trods trusler om det modsatte, nemlig med at sende satspuljemidler af sted til de 10 headspacecentre, som det på Tårnvej i Rødovre.

headspace får 7,5 millioner kroner årligt over de næste fire år. Hertil kommer et kommunalt tilskud, der gør det muligt at fortsætte det arbejde med psykisk sårbare unge, som mere end 1200 gange kom en ung til gode sidste år.
I de seneste tre år har headspace givet anonym og gratis rådgivning til
unge mellem 12 og 25 år.
“headspace har vist, at de som frivillig forening kan spille en væsentlig rolle på det sociale område i tæt samarbejde med kommuner og regioner. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i satspuljekredsen er blevet enige om at støtte headspace, så det bliver landsdækkende,” sagde Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann (V) i kølvandet på fordelingen af satspuljemidlerne.
I Rødovre glæder ungerådgiver, Trine Jakobsen, sig over, at man nu, med mere sikkerhed i stemmen, kan sige til de unge brugere, at de også har et sted at gå hen med deres bekymringer efter nytår.
“Det giver en tryghed og en vished, at vi er her ikke bare næste år, men i fire år. Vi har en fantastisk støtte fra Rødovre Kommune og et godt samarbejde, men det styrker også mulighederne og vores genemslagskraft, at headspace er sikret ikke bare i Rødovre, men i hele landet i de næste fire år,” siger Trine Jakobsen.
“Det gør også, at vi kan lægge nogle strategier for, hvordan vi skal køre headspace videre fra, hvor vi er nu, og at vi kan sige til vores samarbejdspartnere, det er trygt at satse på os ikke bare nu, men også i fremtiden,” tilføjer kommunikationsansvarlig i headspace Rødovre,
Clara Uhd Nielsen, da en stor del af de ialt 37 frivillige i den lokale afdeling fejrede den gode nyhed med hjemmebagt kage.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top