Grænsebomme redder os ikke fra druknedød
Louise-Vinther-Alis_002_201016_BP.jpg
Louise Vinther Alis er Radikale Venstres nye spidskandidat i Rødovre. Foto: Brian Poulsen
VENTER SPÆNDT PÅ VALGET Hun er miljøingeniør, bor i opgang på Vestegnen og drømmer om grøn lovgivning, mere vidensdeling, bedre integration og uddannelse for sine to små børn. Og så er hun Radikale Venstres spidskandidat i Rødovre.

Når polerne smelter er det ikke grænsebommene, der forhindrer vandmasserne i at svømme ind over Danmark. Omtrent sådan beskriver Radikale Venstres spidskandidat i Rødovre, Louise Vinther Alis, det hykleri, som har fået hende til at stille op til Folketinget.

Ingeniør og politiker
For tiden er der flere store spørgsmål som Danmark og danskerne skal tage stilling til. Nogle, f.eks. Miljø- og klimaproblemerne er helt store og kan virke abstrakte og skal løses med langsigtede løsninger, mens andre, f.eks. udlændinge- og integrationsproblemer er mere konkrete og løsningerne skal findes nu og her. Det er med dette udgangspunkt at Louise Vinther Alis stiller op som spidskandidat til folketingsvalget for Radikale Venstre i Rødovre.
Klima og integration er emner hun brænder for: Og egentlig giver det god mening. Som tidligere formand for Ægteskab Uden Grænser, og ’landsforvist’ på grund af 24-års reglen, har hun haft stramningerne på integrationsområdet tæt inde på livet og har derudover som beboer i en almennyttig bolig på Vestegnen udsigt til de udfordringer, der er forbundet med integration lige ude i sin “baghave”, men også håndfaste eksempler på løsninger, der virker.
Til daglig arbejder hun som miljøingeniør for Mærsk Line, hvor hun har ansvar for at sikre, at international miljølovgivningen blive respekteret samt at CO2 reduktionerne er ambitiøse på vejen mod Paris-aftalens mål.

Annonce

Klimaet er vore dages største udfordring
”Oliepriserne er faldet så meget, at det kræver international såvel som national lovgivning, hvis vi skal redde klimaet og polerne, her kan selv de store virksomheder ikke klare opgaven alene”, forklarer Louise Vinther Alis.
”Det kræver konkrete politiske beslutninger og vilje hvis Danmark skal have en miljø- og klimapolitik, der kan sikre at vi kommer tilbage i førersædet hvad angår bæredygtighed og samtidig sikre at fremtidens generationer ikke skal betale for nutidens uansvarlighed.”

Sat uden for demokratisk indflydelse
Børnene har hun sammen med sin tyrkiske mand, som hun betalte den højeste pris for at gifte sig med.
I halvandet år måtte hun pendle fra Sverige til DTU fordi de blev tvunget ud af landet af 24-års reglen.
“Det tændte op under min politiske flamme. Især fordi, jeg følte, at demokratiet blev afmonteret. Jeg mistede min ret til at stemme og blev ekskluderet mod min vilje, og derfor er jeg meget opmærksom på alle menneskers retssikkerhed,” siger Louise Vinther Alis, hvis politiske forbillede da også er kendt for at stå stålsat på dette område.
“Jeg ser meget op til Birthe Rønn Hornbech fordi hun altid har sat retssikkerheden først. Det lover jeg også at gøre, hvis jeg bliver valgt ind,” siger hun og har dermed allerede afgivet sit første valgløfte, som spidskandidat.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top