Annonce

Flot indgang til Rødovre
borgmester-erik-nielsen_01_.jpg
Der er store forandringer på vej i området omkring Damhus Torvet, Avedøre Havnevej og Stationscentret, fortæller borgmester Etik Nielsen (S) Foto: Arkiv
debat Der er store forandringer på vej i området omkring Damhus Torvet, Avedøre Havnevej og Stationscentret. Det er vigtige indgange til vores by. Det er heldigvis også noget som optager borgerne i Rødovre.

Trafiksikkerhed det primære

På Roskildevej omkring Damhus Torvet har der været nogle meget tragiske trafikuheld. Det primære sigte med ændringerne på Roskildevej og torvet er derfor, at tage farten af bilerne og skabe større trafiksikkerhed. Derudover er det et politisk ønske at have et torv, der fremmer detailhandlen og livet på torvet, med bedre sammenhæng til Damhuskroen og Damhussøen.

Annonce

Den strækning af Roskildevej, der ligger i Rødovre, vil blive ændret og bragt tilbage som en handelsgade, som alternativ til Rødovre Centrum, samtidig bliver den fremadrettet forskønnet. Det kræver at vi skaber de bedst mulige rammer for butikkerne. Vi starter med Damhus Torvet, overgangen mellem torvet og Damhus Kroen samt den første del af Roskildevej. Det koster i alt 30 mio.kr. Det bliver en flot og mere trafiksikker indgang til Rødovre fra København.

 

Flere parkeringspladser ved torvet

Det har været en lang proces med omfattende analyser og dialog med naboer og de lokale erhvervsdrivende. Det har været et politisk krav, at naboerne skal inddrages i forbindelse med planlægningen af torvet. Parkeringsproblematikken har været den gordiske knude, som jeg synes vi får løst på den bedst mulige måde.

 

Nu får vi et rigtigt torv – i dag er det jo mest af alt en kaotisk parkeringsplads. Det bliver et hyggeligt sted, man kan slå sig ned. Den store udfordring, og som har ligget kommunalbestyrelsen meget på sinde, har været at sikre, at der fremover er parkeringspladser nok på torvet – ikke mindst af hensyn til de erhvervsdrivende. Det ser ud til, at der kommer tre parkeringspladser mere end i dag, i alt ca. 37 parkeringspladser. Den ene halvdel vil være på selve torvet, og den anden halvdel vil være om hjørnet, på Hvidovrevej.

Der er desuden I budgettet for næste år afsat 400.000 kr. til projektering af endnu flere parkeringspladser i bunden af Damhus Boulevard, fordi det er helt afgørende, at der er parkeringspladser nok. Det er derfor noget tidligt at konkludere, at der ikke er pladser nok

Porten til Rødovre

Det nedbrændte stationscenter har alt for længe skæmmet den sydlige del af Rødovre. Den nye port, der kommer til at markere indgangen fra Hvidovre til Rødovre med tre flotte tårne og en bro hen over Avedøre Havnevej, bliver endnu en flot indgang til vores by. Det er tidligere blevet beskrevet udførligt her i lokalavisen.

Velfærd kommer først

Investeringerne i en flot og trafiksikker indgang til vores by går hånd i hånd med tryg pleje og omsorg for vores ældre samt gode faciliteter til børnene. Det går vi ikke på kompromis med. Budgettet for næste år er således uden besparelser – vi fastholder den høje service.

Kommentarer

2 kommentarer om “Flot indgang til Rødovre”

 1. Emil Larsen siger:

  det er jo ikke hyggeligt at slå sig ned midt på roskildevej som er en af de vigtigste færdselsårer ind og ud af København – det siger da sig selv, at ingen har lyst til at sidde i trafikos og trafikstøj!

 2. Tom Løfstrøm siger:

  Nu rabler det da helt for borgmesteren!

  Borgmesteren skriver, at Damhustorvet i dag jo mest af alt er en kaotisk parkeringsplads.

  Det er en interessant og vigtig iagttagelse af borgmesteren.

  Der er nemlig rigtig mange biler der konstant benytter parkeringspladsen til stor gavn for de erhvervsdrivendes omsætning!

  Kaos opstår først når der ikke er plads nok!!!

  Så der er åbenbart ikke p-pladser nok ifølge borgmesteren!!!!!

  Derfor er det helt uforståeligt at borgmesteren støtter forslaget om at vanskeligøre tilkørselsforholdene, reducerer antallet af p-pladser og øge afstanden til butikkerne ved at etablere p-pladser langt ned af Hvidovrevej.

  MEN- når det drejer sig om Rødovre Centeret – SÅ skal der udvides med rigtig mange p-pladser for at undgå parkeringskaos og fald i omsætningen!!!!

  SE DET ER RIGTIG GODT TÆNKT!!!!!

  Det er da forskelsbehandling der vil noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top