Et vemodigt jobskifte
WEB_Duus_RMB-aalborg_039_271114_BP.jpg
Jesper Duus fortsætter som træner for Mighty Bulls, men er færdig som sportschef i RSIK. Foto: Brian Poulsen / arkiv
ishockey Fra at være den ubestridte sportslige leder i ishockeyklubben RSIK, skal Jesper Duus fremover bestride posten som sportschef i Danmarks Ishockey Union.

Jesper Duus tiltræder som sportschef i Danmarks Ishockey Union med øjeblikkelig virkning, og forlader samtidig posten som sportschef i ungdomsafdelingen Rødovre Skøjte og Ishockey Klub (RSIK). Ved udgangen af denne sæson vil han ligeledes forlade posten som cheftræner for Rødovre Mighty Bulls.
”Det er sindsygt vemodigt. Det, som jeg opgiver lige nu og her, er jobbet som sportschef i RSIK. Det er også super vemodigt, man får sgu et forhold til spillerne og lederne omkring holdene, det bliver svært for mig ikke at have min daglige gang her i klubben,” lyder reaktionen for Jesper Duus, der fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til.
”Jeg skal være ærlig at sige, jeg ikke kunne sige nej. Det er et super spændende job, hvor man får mulighed for at præge og have indflydelse på landsholdet og i det hele taget dansk hockey.”

VM på hjemmebane i højsædet
Efter den mislykkede OL-kvalifikation har Danmarks Ishockey Union fuld fokus på afholdelse af verdensmesterskaberne i 2018, som for første gang bliver på dansk grund.
”Der var meget fokus på hjemmebane VM i pressemeddelelsen, selvfølgelig er det rigtig vigtig for dansk ishockey, at det bliver en succes. Men jeg skal også kigge i ungdomsafdelingen,” siger Duus, der ikke forventer at slippe alle spillerne fra Rødovre.
”Matthias Asperup ligger lige til højrebenet, jeg synes at han er dygtig, og har vel et potentiale til at blive endnu bedre.”
“Vores yngste Andreas Grundtvig kommer vi til at se mere til, men det bliver nok ikke seniorlandsholdet næste år. Der er talent i ungdomsrækkerne, også over gennemsnittet i forhold til en dansk klub,” fortæller han om landsholdsaktuelle Asperup, og den blot 17-årige Grundtvig, der indtil videre har gjort en god figur i sin første sæson på eliteplan.

Annonce

Duus afviser dog, at hans mange år i Rødovre, vil være lig med en favorisering af spillerne herfra.
”Man skal være neutral. Det er landstræneren, der udtager holdet. Det handler om, hvor gode de er til at gå ind i de roller, som han vil have dem til,” siger Jesper Duus, der formentlig kommer til at bruge et par dage med landsholdet i Ungarn allerede næste weekend.
”Det er gået ret hurtigt. Jeg ved, at jeg formentlig skal til Ungarn næste weekend, selvom jeg ikke
har set nogen flybillet. Men jeg tror, jeg skal derned og arbejde to dage,” forventer den nye sportschef i DIU.
Jesper Duus var den første, som blev indlogeret i dansk ishockeys ‘Hall of Fame’, han har spillet over 1000 ishockeykampe og vundet mesterskaber i Danmark, Østrig og Sverige. Desuden var han som 42-årig den ældste spiller ved VM-slutrunden i 2010.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra RSIKs formand Torben Bergholdt, da vi gerne vil høre, hvilke konsekvenser Jesper Duus farvel har for moderklubben. Desværre har Bergoldt ikke meldt tilbage på vores henvendelse.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top