Annonce

Dom til hjemmehjælper: Lænsede de ældres dankort
headspace_007_071116_BP1.jpg
Udover dommen på et års fængsel, blev den 41-årige kvinde også frataget retten til at arbejde som social- og sundhedshjælper i tre år. Foto: Arkiv
politi En lokal hjemmehjælper hjalp først og fremmest sig selv, når hun var på besøg hos svækkede borgere. Nu skal hun i fængsel for omfattende bedrageri.

En 41-årig kvindelig hjemmehjælper er blevet idømt ét års fængsel for 14 tilfælde af databedrageri.
I sidste uge sad hun på anklagebænken i Retten i Glostrup, og i fredags blev hun kendt skyldig i 14 ud af 16 anklagepunkter og idømt et års fængsel, hvoraf tre af månederne er ubetinget.
I mange tilfælde udnyttede hun svage og plejekrævende borgere i Rødovre via sit arbejde som social- og sundhedshjælper.
Anklageskriftet mod kvinden var alenlangt og viste, at kvinden utallige gange siden 2012 havde begået databedrageri. I langt de fleste tilfælde havde hun misbrugt sin stilling som hjemmehjælper på det groveste. I stedet for at pleje de svækkede ældre, plejede den 41-årige hjemmehjælper i stedet sine egne økonomiske interesser.
“Det er i forbindelse med hendes arbejde som hjemmehjælper, at hun er kommet ind i de ældres hjem og dermed haft adgang til deres kreditkortoplysninger, som hun har stjålet og misbrugt,” siger specialanklager Helene Yde Herborg efter dommen.

købte ind for 380.000 kroner
Svindlen med de aflurede kreditkortoplysninger var omfattende og i alt har den 41-årige kvinde stjålet oplysninger fra flere pensionister i Rødovre og købt ind i netbutikker for godt 380.000 kroner i 2015.
“Hvis man har kortoplysninger med udløbsdatoer og de tre cifre på bagsiden af kortet, kan man købe ting i butikker på Internettet og det er dét, der er sket,” siger Helene Yde Herborg om fremgangsmåden for svindlen, der betød, at den nu dømte hjemmehjælper blandt andet fik leveret tøj, smykker, ure og iPhones til hjemmeadressen i Rødovre. Varer der var betalt med de ældres dankort.
Den 41-årige kvinde har 14 dage til at vurdere om hun vil anke dommen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top