De bedste eventyr starter i en mørk skov
forfatter.jpg
Forfatteren Synne Kristine Eriksen har taget orlov fra Hendriksholm Skole for at starte sin fantasy-trilogi om Skoven, skyggerne og klokkemagerne. På Black Friday er hun tilbage i Rødovre for at signere bøger. Foto: Mark Rawlings
få din bog signeret: Fantasien får luft under vingerne i fantasyromanen om Sigurd, der må finde sig selv, før han kan finde sin lillesøster Svanhild, der er blevet bortført og forsvundet i den dystre skov, hvor klokkemagerne holder mørket og skyggefolket på afstand.

Vi kender alle sammen en skov, der er så stor og mørk, at den bliver helt magisk. For Synne Kristine Eriksen ligger den ved Tommerup på Fyn, men nu har skoven fået sit helt eget magiske liv i et nyt eventyr om teenageren Sigurd, der skal igennem en masse udfordringer for at finde frem til sandheden om skovens mørke og hans liv.
‘Beskytteren’ hedder det første bind i fantasy-triologien om ‘De Tre Tyste’, der tager læserne med helt fra Vestre vildnis, Birkefjeld og Flammernes ø.
Forfatteren til det episke fantasyplot er på orlov fra Hendriksholm Skole, og bor netop nu i London.
“Det giver nogle udfordringer, når ens hverdagssprog er engelsk, men man skriver på dansk,” siger Synne Kristine Eriksen, der selv selv siger, at hendes første roman handler om det at miste og stå på egne ben.
“Det handler som meget andet fantasy om at udvikle sig og blive voksen, og til det har skoven som sted og fænomen været et godt udgangspunkt,” siger forfatteren, der mener, at lige netop fantasy-genren passer til rejsen.
“Her kan man tit tage almenmenneskelige udfordringer og følelser og give dem en fysisk form ved, at de på en måde kan blive til objekter eller udfordringer, der skal overvindes. Derfor er opbygningen også meget klassisk med et fjendebillede, og nogle ting, der slet ikke er, hvad de giver sig ud for at
være,” siger hun uden at ville afsløre for meget af bogens plot.
Heller ikke i bogens begyndelse bliver der afsløret for meget. Tempoet er halsbrækkende hurtigt, og du bliver kastet ind i en verden uden de lange forkromede præsentationer og forklaringer, der til tider godt kan trætte lidt, hvis man efterhånden er en rutineret fantasylæser.
Det behøver man dog ikke at være for at følge med og leve sig ind i de to hovedpersoners kamp, og forlaget anbefaler da også bogen til unge på 10 år og opefter.
“Jeg tror, mange vil kunne sætte sig ind i den identitetssøgen, som skoven er et symbol på. Jeg håber, man også kan se sig selv i Sigurd, når han prøver at løse mysteriet,” siger Synne.
Romanens anden hovedperson hedder Myrhat, er klokkemager og lever i skovens dyb, gemt væk fra verdenen.
“Det er vigtigt at forstå, det at være ung godt kan føles som at stå midt i et uvejr. En af pointerne jeg vender tilbage til er, at der ikke er nogle stier i den her skov. Det er nemt at sidde, når man er blevet voksen, og kigge tilbage og tænke over, at det slet ikke var svært at vokse op, men i virkeligheden er det måske den vigtigste fase i vores liv, men det kræver, at man selv træder vejene.”
“Skoven er nem at fare vild i. Den er uendeligt stor, gammel og har altid været der,” forklarer Synne Kristine Eriksen uden, at det lykkes os at få hende til at afsløre præcis, hvad det er, der lurer i skovens mørke.
Det kan være du selv har mere held med dén udfordring.
Hun signerer nemlig bøger i Arnold Busck i Rødovre Centrum klokken 19 på Black Friday den 25. november.
Alternativt kan du købe bogen på Turbineforlagets hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *