Damhustorvet er en ‘ommer’
damhustorvet_001_240214__BP.jpg
Alternativet i Rødovre savner et reelt borgermøde, hvor man inddrager borgerne ordentligt. Foto: Arkiv
debat TV2-Lorry rapporterede forleden fra Damhus- torvet, hvor de små erhvervsdrivende nu samler underskifter ind mod de nye planer, som gør det væsentligt vanskeligere for kunderne at parkere og handle hurtigt på torvet.

Fra politisk side fortælles i indslaget, at der skam har været holdt borgermøde om projektet, og alle politiske partier i kommunalbestyrelsen bakkede i øvrigt op om den ændring af torvet, der er undervejs.
Lad os spole tiden tilbage til den aften, hvor der blev holdt borgermøde på Ørbygård.
Her var aftenens store emne faktisk Damhus Tivoli-grunden, det planlagte højhus, indbliksgenerne på Auroravej og de optimistjoller, der gav et idyllisk billede af området, men som var tegnet inde på Københavns Kommunes del af området. Stillede man spørgsmål til de tre forholdsvis udefinerede skitser over selve torvet, kom der vævende svar.
Alle tre skitser lukkede torvet af ved Damhus Boulevard, så i den forstand var svaret givet på forhånd.
Der var ingen debat om, hvilken løsning der ville være den bedste.
Borgermødet var ”øvelser på gulv”, hvor man skulle høre borgerne, fordi det siger reglerne, at man skal. Det var ikke for at lytte. Det er karakteristisk for kommunens måde at arbejde med borgerinddragelse på. Det er ærgerligt.
Hvis borgerne ved sådanne møder får det indtryk, at der rent faktisk bliver lyttet, og at deres input har konkret betydning for de videre politiske beslutninger, får vi et lokalsamfund med bedre løsninger og større ejerskab for fremtiden.
Så kære kommunalbestyrelse, i forbindelse med de kommende nye drøftelser om Damhus Torvet, vil vi gerne opfordre til, at der afholdes et borgermøde, hvor både de trafikale forhold og udformningen af torvet kan diskuteres af såvel de berørte borgere som erhvervsdrivende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top