Annonce

Borgmester: P-forhold er den gordiske knude
damhustorvet_008_241016_BP.jpg
Til foråret begynder 1. etape af renoveringen af Roskildevej. Første del af projektet omfatter blandt andet en ombygning af Damhustorvet. Foto: Brian Poulsen
damhustorvet Borgmester Erik Nielsen (S) er udmærket klar over, at parkeringsforholdene har afgørende betydning for handelslivet på Damhustorvet. Derfor var de erhvervsdrivende i sidste uge inviteret til dialogmøde på rådhuset.

Der er livlig debat om Damhustorvet efter sidste uges forsidehistorie, hvor torvets erhvervsdrivende gjorde det klart, at de gruer for fremtiden og deres levebrød.
Rødovre Kommune tager til næste forår hul på en omfattende renovering af Roskildevej, og det er især manglen på P-båse og lukkede adgangsveje til torvet, der har fået de erhvervsdrivende til at starte en underskriftsindsamling mod kommunens allerede godkendte projekt.
På rådhuset kalder borgmester Erik Nielsen parkeringsproblematikken for projektet ‘den gordiske knude’, og i sidste uge havde han derfor inviteret en række af torvets erhvervsdrivende til møde på rådhuset.
”Vi er kun interesserede i at lave et velfungerende torv og derfor tager vi bekymringerne til os. Parkeringsproblematikken har været den gordiske knude, som jeg synes, vi får løst på den bedst mulige måde,” fortæller Erik Nielsen, der på mødet på rådhuset oplevede, de erhvervsdrivende, på trods af fremtidens markante ombygning, godt kunne se lyspunkter i det nye torv.
”Jeg synes, de havde nogle meget entreprenante løsninger på, hvordan torvet kan bruges og dem lytter vi til,” siger Erik Nielsen.

Lytter ikke til vores pinsler
Slagtermester fra mad med mere, Per Christoffersen, deltog på mødet og i hans forretning fortsætter underskriftindsamlingen mod den planlagte forvandling af Damhustorvet på trods af dialogmødet på rådhuset.
”Jeg havde et håb om, at de havde lyttet til vores pinsler og måske åbnet en vej mere,” siger slagter Per Møss Christoffersen, der endnu ikke ved, hvad han vil gøre med underskrifterne, der i skrivende stund havde rundet 500.
”Jeg afleverer dem nok på rådhuset på et tidspunkt,” siger slagteren, der stadig ser P-forholdene som den altoverskyggende udfordring.
”Jeg er stadig meget skeptisk og status er den samme som før mødet,” siger Per Christoffersen

Annonce

Projektet er godkendt. Burde I ikke have reageret i høringsperioden?
“Det er en fejl, vi ikke har set høringen, men vi har tidligere på året skudt kommunens stort set identiske plan i hegnet. Jeg troede, det var kutyme, vi blev oplyst, når der var et færdigt projekt.”
“Det er en stor fejl i mine øjne. Vi er kun få forretninger på torvet, så jeg forstår ikke, hvorfor kommunen ikke har gjort os opmærksomme på projektet. Det er jo et omfattende projekt og ikke bare en blomsterkumme, der flytter ind på hjørnet,” siger slagter Per Christoffersen.

Kommentarer

1 kommentar om “Borgmester: P-forhold er den gordiske knude”

  1. Dorthe Antonsen siger:

    Jeg kan godt forstå de erhvervsdrivende er bekymrede for parkeringsforholdene på Damhustorvet… Det er jeg sådan set også..

    Grunden til min bekymring er måske en helt anden. Der er i dag kun 1 eller måske 2 handicapparkeringspladser på torvet. Og de ligger i hver sin ende af parkeringspladsen. Hvis der sker de ændringer som kommunen har planer om bliver det et sandt helvede for handicappede at benytte sig af torvet som indkøbsmulighed. For hvis der ikke bliver nogen parkeringspladsen hvor skal vi så holde???

    Og lad nu være med at sige/skrive at vi “bare” kan holde på Hvidovrevej… Den holder ikke!! Der er jo en grund til at vi har en handicapbil. Jeg ser meget gerne at der forbliver MINIMUM 2 handicapparkeringer på torvet så vi stadig har mulighed for at benytte os af at handle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top