Annonce

Borgere byder ind
KB-salen_009_150216_BP.jpg
Tre borgere har indtil videre oprettet forslag på kommunens hjemmeside, rk.dk. Hvis forslagene får 1305 stemmer, skal de drøftes politisk i kommunalbestyrelsen (billedet). Foto: Brian Poulsen
borgerdrevne forslag Rødovre Kommune har forsøgt at forenkle processen mest muligt i forbindelse med det nye politiske tiltag ’Borgerdrevne Forslag’. Foreløbig har tre borgere grebet bolden og oprettet forslag.
Fakta

Sådan gør du
• Alle kan nu oprette og stemme på rk.dk.

• Man skal angive sit navn, sin adresse og
e-mail for at oprette
og stemme på forslag.

• Ud for det enkelte
forslag er angivet et
thumbs up-ikon, der
gradvis bliver mere
rød, jo flere stemmer
forslaget får.

• Du har også mulighed
for at indsamle fysiske
underskrifter til dit
forslag. De fysiske
underskrifter skal
afleveres til Rødovre
Kommune.

Kilde: Rødovre Kommune

Siden starten af oktober har alle Rødovreborgere haft mulighed for at spille aktivt med på den nærdemokratiske banehalvdel. Det banebrydende projekt ’Borgerdrevne Forslag’ giver nu alle borgere mulighed for at oprette deres egne forslag, som senere vil kunne blive drøftet i kommunalbestyrelsen, hvis forslagene vel og mærke får 1305 stemmer.
Foreløbig har tre borgere stillet forslag, som de ønsker at politikerne skal tage stilling til, og borgmester Erik Nielsen (S), fortæller at kommunen har forsøgt at gøre det så let som overhovedet muligt for borgere at oprette et forslag og afgive stemmer.
”Det må ikke blive alt for bureaukratisk. Vi har forsøgt at gøre det så let at gå til som muligt. Man skal derfor ikke bruge sin NemID eller andet. Det eneste krav er, at man er borger i Rødovre. Vi er jo de første i landet, der gør det, så der er ikke andet for end at prøve os frem. Det er tydeligt, at vores arbejde med borgerdrevne forslag vækker opsigt i andre kommuner. Der er allerede mange, der har spurgt, hvordan vi gør,” siger Erik Nielsen.

Frygter ikke snyd
Med navn, adresse og e-mail kan man derfor både oprette forslag og afgive sin stemme. Det gør det derfor nemt for borgere uden for byen et stemme med, men Erik Nielsen frygter ikke, at de borgerdrevne forslag vil blive misbrugt.
”Vi vil lave nogle stikprøver, for vi er ikke interesserede i at en landsorganisation eller andre udefrakommende opretter forslag eller får deres medlemmer til at stemme. Det er ikke meningen med vores initiativ,” siger Erik Nielsen, der ikke vil afvise at processen vil komme til at ændre sig.
”I starten skal vi gøre os nogle erfaringer og se, om der er interesse for idéen,” siger borgmesteren.

Annonce

Forsigtig optimist
På trods af manglende lungekapacitet var det den lokale afdeling af Lungeforeningen der var de første til at råbe højt og komme med et borgerdrevent forslag. I forslaget ønsker afdelingen økonomisk hjælp til transport, når borgere med alvorlige lungediagnoser skal til lægen eller til arrangementer som KOL-fitness, netværksmøder eller på sociale ture.
“Her i vinterperioden ved vi, at mange borgere med lungeproblemer ikke kommer uden for en dør, fordi det er for hårdt med kulde, blæst og tåget vejr. Derfor ønsker vi støtte til FLEX-trafik og mulighed for at låne en bus et par gange årligt, så ældre med iltapparater, rollatorer og kørestole har mulighed for at komme på ture og være sammen med andre,” siger Hanne Dalsgaard, der dog ikke forventer at forslaget vil generere de nødvendige 1305 stemmer det kræver, før at kommunalbestyrelsen vil tage forslaget op til politisk behandling.
”Jeg tror ikke at vi kommer så højt op, men vi er optimister og må se, hvordan det går,” siger Hanne Dalsgaard om forslaget, der i skrivende stund har fået 21 stemmer.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top