Annonce

Stik (selv) piben ind
avedoere-havnevej_010_1710161.jpg
Kommentar til Merete Matz – Stik (selv) piben ind Foto: Brian Poulsen
læserbrev Jeg tror ikke, der er nogen i Rødovre – og slet ikke i Hendriksholm- og Kærområdet – der er det mindste imod, at der nu endelig bliver gjort noget ved den rædsomme brandtomt, vi har kigget på dagligt i over 3 år. Dette, har jeg en ide om, også gælder borgere i det nordlige Hvidovre og nord-østlige Brøndby.

Det kan godt være, at Anne B. Taylor bor i Brøndby kommune men hun er nærmeste nabo til Rødovre Stationscenter/Rødovre Port og har derved direkte udsyn til området – til forskel fra Merete Matz, som ikke det mindste vil blive generet af hverken selve byggeprocessen eller det færdige resultat i form af 3 højhuse i sin baghave på Voldumvej. Det ene højhus er lige så højt som 2 gange Rundetårn ovenpå hinanden! – og jeg har netop læst på rnn.dk, at: ’det ene tårn kan blive Vestegnens højeste beboelseshus’! Er det noget, vi skal være stolte af – eller hvad?

Beboerne i højhusene kan jo bruge os andre som inspirationskilde til den daglige aftensmad, da de kan kigge direkte ind i vores stuer og i vores haver. Vi bliver i hvert fald godt overbegloede.

Annonce

Ja – der stod 2 højhuse før. De stod 2 steder, hvor de ikke generede de omkringliggende bebyggelser væsentligt. De var rektangulære med små lejligheder og ’kun’ på hhv. 12 og 14 etager. De nye højbuse er planlagt til at blive kvadratiske med større lejligheder og på 14 + 16 + 19 etager. Det er logik for burhøns (for nu at bruge Merete Matz’ udtryk), når grundplanen er mindre, lejlighederne større og man vil putte omtrent det samme antal mennesker ind i dem, at husene bliver nødt til at være højere. Derfor er ’højhuskvarter ikke bare højhusbebyggelse’, når man sammenligner med de tidligere højhusbebyggelser i Agerkær og Ruskær.

Når det så er sagt, kunne jeg godt lide at vide, hvorfor den oprindelige ’Kommuneplan 2014’, som nævner: ’Maks. antal etager: 9 etager’ pludselig bliver til en ’Tillæg 5 til kommuneplan 2014’, der nævner: ’Maks. antal etager: maks. 19 etager’. Hvad har gjort, at der pludselig skulle 10 etager mere på?

I første omgang var jeg glad for, at der er planlagt lyssignal med både højre- og venstresving fra Rødovre Stationscenter ud på Avedøre Havnevej men da Damhus Boulevarden samtidig bliver lukket, frygter jeg, at Hendriksholm Boulevard og Frøslevvej bliver brugt som ’smutvej’ for at undgå de lange køer (som bliver endnu længere end de er i dag) morgen og aften på Havnevejen.

Børneinstutionen Solsikken på hjørnet af Agerkær og Storekær bliver nødt til at skifte navn til Skyggeplanten efter bygningen af højhusene. Iflg. tegningerne  i lokalplanen vil der ikke være sol til institutionen før middag, når solen kommer forbi vest-tårnet. Derved kommer børnene ikke til at lege i solen, da vi alle bliver advaret om at være ude i den for skarpe sol i de 2-3 timer efter middag. Til forældrene vil jeg sige: Sørg for at jeres børn har varmt tøj med – også om sommeren!’

Jeg opfordrer så mange som muligt af Hendriksholm- og Kærborgerne til at sende indsigelser / høringssvar til kommunen, hvori især højden på tårnene bliver beklaget/nedstemt. Derved bliver der plads til færre beboere og dermed mindre trafik.

Kommentarer

2 kommentarer om “Stik (selv) piben ind”

 1. Hanne Madsen siger:

  Rettelse:
  De nævnte områder skal naturligvis være det nordlige Hvidovre og det NORD-østlige Brøndby.
  Hilsen
  Hanne Madsen

 2. Anne Taylor siger:

  Vel skrevet! Jeg er enig med dig, jeg begriber hverken placering eller højden på byggeriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top