Shu bi or not shu bi
shubi-or-not-shubi_001_061016.jpg
Der er fart over feltet, når de to garverede 'shubber' først går igang med at fortælle om soloer, og hvordan man vælger blandt alle de gyldne hits til den kommende koncert Foto: Brian Poulsen
ren rock Hvis Shu-Bi-Dua havde nogle gyldne år, kan du godt forberede dig på en rejse igennem dem alle, når Claus og Bosse tager dig med ned gennem rillerne på alle de gyldne vinyller.

Hvis du er til dansk musik og ikke allerede har sat et stort fedt kryds i kalenderen lørdag den 22. oktober, så find både den og en sprittush frem med det samme.
Her har du nemlig muligheden for at opleve nostalgi og fede rytmer serveret direkte fra scenekanten, når to af dansk rocks vittigste hoveder, de originale Shu-bi-dua medlemmer, Claus Asmussen og Bosse Hall Christensen sammen med deres band, Shu-bi or not Shu-bi, leverer et show fuld af fis og ballade. For ikke at sige hits på hits. Repertoiret består nemlig udelukkende af Shu-bi-dua numre fra de gyldne år, 1973 – 1982.
”Det er ikke en del af en turné, det laver vi ikke mere, vi er all-over the place i stedet,” siger Claus og griner af, hvordan folk gerne vil have den oprindelige shu-bi-dua idé live.
Interessen er ikke mindst opstået i kølvandet på det meget populære teaterstykke om bandet. Til koncerterne får man bare originalerne.
”Jeg spiller soloerne, som jeg gjorde på pladerne,” siger Claus og bliver afbrudt af Bosse:
”Og jeg spiller trommerne som jeg altid har gjort og vi arrangerer soloerne og sangene, så det passer med forsangerens stemme. Man skal ikke lede efter en substitut for Bondesen. Det nytter ikke noget at prøve at ligne ham, men han er inde i den samme boldgade og synger det på samme måde, men med sin egen stemme.”
”Han skal alligevel kun synge de tre første ord, så overtager publikum resten,” griner Claus, der får stjålet ordet tilbage.
De to gamle shubber nyder livet på farten, og den pause vi har inviteret dem på over en kop kaffe i Kulturhus Viften, der virker bekendt på de to garvede musikere, der dog ikke kan huske præcis, hvornår det var de var på besøg sidst.
”Der er mange af mine venner, der slet ikke kan mere, men jeg nyder det fuldt ud, at vi kan spille vores musik på en måde, som vi synes den skal lyde,” siger Claus Asmussen, der elsker folks reaktion, når de hører bandet trykke den af på scenen. Shu-bi or not Shu-bi tæller foruden Claus og Bosse tre benhårde musikere som bestemt heller ikke holder sig tilbage, Karsten Lagermann (voc), John Sørensen (b) og Klaus Poulsen (key). De er med til at forvandle de legendariske hits til rock og røverhistorier, og byder måske også på et par enkelte af periodens mere hemmelige numre.

Hvad giver det Jer at spille de her numre igen live?
”Ondt i ørene og lidt lommepenge,” griner de to musikere, der advarer alle imod at lytte til kopierne.
”Vi’ de eneste Shu-bi der dur.”

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top