Annonce

Sammenhold i gule jakker
Frivillige.jpg
Natteravnene håber, at den lokale forening med tiden kan vokse fra 19 frivillige medlemmer til 25. Foto: Privat og Brian Poulsen
skaber værdi De har dybe lommer fyldt med bolcher og kondomer, men den lokale afdeling af Natteravnene er meget mere end omvandrende slik- og præventionsautomater. De skaber tryghed for børn og unge i lokalområdet, når mørket falder på og omfavner samtidig det sociale fællesskab.
Fakta

Navn:
Natteravnene

Sted:
Rødovre Frivilligcenter, Slotsherrens Vænge 2A

Tid:
Går primært ture
fredag og lørdag aften

Formand:
Johnny Hundt
Tlf: 61 77 32 31
E-mail:
johnny@hundt.dk
Bliv Natteravn:
Har du lyst til at være frivillig i Natteravnene Rødovre, så kontakt foreningen og få en aftale om en prøvetur.

Find Natteravnene:
På Facebook kan du følge de lokale natteravne - siden hedder "Natteravnene Rødovre - De Aktive."

Du har med stor sandsynlighed set dem i Rødovre eller i København. Gående i mindre grupper iført skriggule jakker og med åbent sind. Natteravnene har siden 1998 været tilstede på gader og stræder i nattelivet for at skabe tryghed blandt børn og unge.
I Rødovre blomstrer den lokale afdeling, der i skrivende stund mønstrer 19 frivillige Natteravne i alderen 22 til 60 år. 53-årige Johnny Hundt fra Islev har været lokalformand siden 2013 og det giver ham en personlig tilfredsstillelse at være synlig og tilstede for de unge, som måtte have brug for det.
”Vi er der for at hjælpe unge, hvis de har brug for det. Vi siger hej til de
unge, vi møder, spørger måske ind til, hvad de skal lave, og vi er meget klare i forhold til vores egen rolle. Vi er ikke politiet eller et vagtværn. Vi er til stede for at skabe tryghed og lægger os ikke fysisk i mellem, hvis der skulle ske noget bal-
lade, ” siger Johnny Hundt, inden han hurtigt understreger, at det meget sjældent er tilfældet.

 Johnny Hundt blev frivillig i Natteravnene for fire år siden, da hans teenagedatter selv begyndte at færdes i nattelivet.

Johnny Hundt blev frivillig i Natteravnene for fire år siden, da hans teenagedatter selv begyndte at færdes i nattelivet.

Annonce

Ikke festmiljø i Rødovre
Den lokale afdeling af Natteravnene startede i 2009. Vestvold-Gildet donerede dengang 30.000 kroner til opstart og det skabte et solidt fundament. I dag holder de frivillige natteravne til i Rødovre Frivilligcenter, hvor de ugentlige ture starter hver fredag og lørdag aften.
”Rødovre har ikke et festmiljø med diskoteker på en gågade, ligesom man kender det fra provinsen. Derfor er vi kun aktive i Rødovre i sommerhalvåret, hvor vi om aftenen cykler rundt til byens skoler, ved Rødovre Centrum og andre steder, hvor vi ved, at de unge samler sig. I vinterhalvåret tager vi ind til København,” siger Johnny, inden han fortsætter:
“Vi er der, hvis de unge har brug for det. Jeg oplever, at de unge især er glade, når vi fortæller dem om rådgivningstilbuddet headspace,” fortæller Johnny, inden han giver et eksempel på en situation, hvor natteravnenes tilstedeværelse gør en forskel.
”Vi går altid i grupper af tre personer og vi er altid blandede køn. Det skaber en god psykologisk effekt og vi kan se, det virker, når vi er både mænd og kvinder på et hold. Vi kan på vores ture møde piger med kærestesorger eller andre problemer, hvor der i højere grad nok er brug for en kvindelig natteravn. Andre gange kan der være omvendt,” siger Johnny, der helt overordnet oplever, at Rødovres unge er gode til at passe på hinanden.
”Når vi møder unge, hvor en har fået for meget at drikke, oplever jeg, at der er hjælp og støtte fra kammeraterne. Vi hjælper gerne, men det er rart at se, de unge også selv hjælper hinanden,” fortæller den frivilige natteravn.

Socialt sammenhold
Det tryghedsskabende arbejde er Natteravnenes primære formål, men det sociale fællesskab og sammenhold blandt de frivil-
lige er også en stor drivkraft for medlemmerne. De lokale frivillige arrangerer årligt en julefrokost og oprettede sidste år et løbehold.
”Vi tilbringer cirka tre timer sammen på en tur og har det godt med hinanden. Vi har også natteravne, der er tilflyttere og som gerne vil lære byen og nye mennesker at kende. Vi har også helt unge natteravne, der er med for at få erfaring, fordi de gerne vil søge ind til politiet,” siger Johnny Hundt, der håber at flere voksne vil melde sig.
”Der er altid plads til flere natteravne, og alle er mere end velkomne til at få en prøvetur,” siger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top