Annonce

Rødovrepige til EM
WEB_benedicte-verwohlt_008_061016.jpg
Benedicte Verwohlt startede til gymnastik i ROG, hvor Rødovrehallen var 'hjemmebanen'. Foto: Brian Poulsen
TEAMGYM Den 13-årige rødovrepige Benedicte Verwohlt er blevet udtaget til holdet på 12 piger, som i weekenden repræsenterer Danmark under EM i Teamgym i Slovenien.

Med hendes 13 år er hun en af de yngste teamgym-gymnaster, der er udtaget til EM. Inden det kom så lagt, startede det for otte år siden, da Benedicte var 5 år og startede til teamgym i ROG. Men allerede et par år efter skiftede rødovrepigen til Teamgym Greve, hvor hun har holdt til siden.

”Jeg blev udtaget til bruttotruppen i december måned. Siden har GymDanmark og landsholdstrænerne kørt et hårdt udskilningsløb, for bruttotruppen har deltaget i ni landsholdssamlinger samtidig med, at jeg har passet min almindelige træning,” fortæller Benedicte, som for nylig vandt sjællandsmesterskabet med sit hold fra Greve i aldersgrupperne mini- og juniorpiger.
”Landsholdstrænerne har vurderet, at Benedicte, dels på basis af obligatoriske videoer, som hun skulle sende til trænerne hver uge og dels ud fra hendes præstationer til de nationale og regionale konkurrencer, at hun var berettiget til den eftertragtede plads på det endelige landshold,” fortæller moderen Helena Sønderby Verwohlt.

EM i Teamgym afholdes i Slovenien fra den 12. oktober til den 15. oktober. Danmark stiller med seks hold, juniormix, juniorpiger og juniordrenge samt seniormix, seniordame og seniormænd.

Annonce

Danmark klarer sig traditionelt godt til EM, som er den største konkurrence inden for teamgym. EM afholdes hvert andet år, og i 2014 vandt Danmark fem guldmedaljer og en bronzemedalje.

Benedicte Verwohlt skal til EM i Teamgym

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top