Projekt Rødovre Port
rødovre-port-1.jpg
Rødovre Kommune inviterede i sidste uge til borgermøde om fremtidsplanerne for området ved Rødovre Station. Anne B. Taylor var blandt de fremmødte og hun kalder projekt 'Rødovre Port' for en dødssejler. Foto: Rødovre Kommune
læserbrev Det er et pænt projekt med smuk arkitektur. Men når det er sagt, så er der vel heller ikke så meget mere godt at sige.

Jeg er enig i, at det ser forfærdeligt ud med det nedbrændte Rødovre Stationscenter, men behøver man at bygge noget så stort?
Kommunen regner med 1000 nye indbyggere i kommunen. De skal så understøtte detailhandel i bebyggelsen. De to huse i Agerkær og Ruskær kunne ikke holde liv i Stationscenteret, og der boede vel godt og vel 1000 mennesker? Man regner med at der skal være ungdomsboliger i det nye byggeri. Glimrende idé, men er der nogen der kan huske HVOR fattig man er som studerende? Det bliver nok ikke billigt at bo der. Så hvad ser vi frem til? Ungdomsboliger, som ingen studerende reelt har råd til at bo i? Ligesom det man byggede på Amager. Kollegieværelser til 5-6000 kr. om måneden. Det er der ingen studerende der har råd til i ret lang tid!
Der skal også være erhverv. Super idé, hvis ikke lige der var sindssygt mange tomme erhvervslejemål i området. Priserne er i bund på erhvervslejemål. Glostrup Storcenter har jævnligt tomme lokaler. Specielt i den del der ligger tættest på stationen. Lige sådan i Hvidovre C, Avedøre Stationsby, Tåstrup, Rebæk, Brøndby Strand Centrum m. fl. Der er tomme lejligheder i Avedøre, der er tomme erhvervslejemål i Avedøre. Hvad gør man for at det ikke ender lige sådan med Rødovre Port? Har man lejere på forhånd? Er der nogen der har overvejet at man vil lægge det et stenkast fra Rødovre Centrum? Danmarks bedste og mest indbringende butikscenter. At Rebæk Søpark er mere eller mindre tomt?

I stjæler min udsigt
Det er altså også lidt morsomt at fremhæve Sibeliusparken, som noget hvor man har gjort noget for at forhindre kriminalitet. Er der ingen i KB der er klar over at det er en berygtet hælercentral? Langt udover kommunens grænse?
Nå, men alt det kan egentligt være mig lige meget. Jeg bor nemlig på den anden side af jernbanen. I Brøndby, nærmere betegnet Gillesager. Og I har tænkt jer at ødelægge min udsigt! Hvorfor skal vi bures inde af højt byggeri? Det er da fint at I tager hensyn til slagskygge og villaejerne omkring stationen. Men hvad med os i Brøndby og evt. Hvidovre? Vi skal glo på et par højhuse, som er mere end almindeligt høje og ligger dumt placeret. Vi kommer til at miste hele vores udsigt, og vi kommer til at bo som i en lukket kasse. Hvorfor ikke bygge hvor Agerkær og Ruskær-højhusne lå?
Der skal bygges en lukket bro over Avedøre Havnevej. Er der nogen der har overvejet hvilket varmehelvede det vil blive om sommeren? Eller skal der være aircondition? Det motionscenter man talte om. Skal vinduerne kunne åbnes? Henover en vej? Det lyder vel nok trygt.
Og så lige et lyskryds mere på Avedøre Havnevej, hvor man jo aaaaaldrig holder i kø om eftermiddagen. Det lyder alt sammen glimrende.
Gider ikke glo ind i husmur
Jeg var til informationsmøde på Rødovregaard i sidste uge. Der blev sagt en masse om ingenting. Jeg blev nødt til at gå i pausen, men eftersom der alligevel kun var sat lidt under en halv time af til spørgsmål, og det alligevel er Kommunalbestyrelsen der alene træffer valget om byggeriet, uanset hvor mange protester der dukker op, så kunne det nok også være lige meget. Men det kan da være interessant at være vidne til en fødsel af en dødssejler. For det er hvad jeg spår det bliver. Enten tomt som Ørestaden, med en masse tomme, ekstremt dyre lejligheder, eller som Avedøre Stationsby. Tomme butikker, og tomme forholdsvis dyre lejligheder.
Nå, jeg vil nu bruge min tid på at lede efter et andet sted at bo. Jeg gider ikke være nabo til et støjhelvede, og jeg gider ikke fremover skulle glo ind i en husmur, når jeg kigger ud af mine vinduer eller sidder på min altan.
Tak for invitationen til en gennemgang af hvad I, i bund og grund, jo allerede har besluttet at vedtage.

2 kommentarer om “Projekt Rødovre Port”

 1. Jesper siger:

  gal for en negativ gang øregas….stjæler din udsigt, støjhelvede…osv…hvis jeg gad bruge tid på dig kunne jeg pille hver eneste argument ned…du maler fanden på væggen blot fordi du er bange for lidt forandring….

  dette er et glimerende projekt som kan sætte lidt liv i bydelen. Mvh. en beboer fra kærene.

 2. Anne Taylor siger:

  Sikken pænt du debatterer! Nej, jeg er ikke bange for forandring. Jeg bekymrer mig om mit nærmiljø. Jeg bekymrer mig om tomme, dyre lejligheder, tomme erhvervslejemål, kriminalitet m.m.
  Jeg synes det er en fremragende idé at der bliver gjort noget ved området.
  Det skal bare være gennemtænkt og realistisk.
  Det behøver ikke at være et prestigebyggeri, men noget fornuftigt der rent faktisk kan bruges til noget.

  Men nu har du haft 17 dage til at finde tid til at pille mine argumenter fra hinanden. Jeg venter stadig …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *