Annonce

Nyt tag giver ny udskoling
islevskole_008_170915_BP.jpg
Taget i hovedbygningen på Islev Skole,billedet, skal udskiftes. Den nye tagkonstruktion bliver anderledes og det frigiver et stort areal under loftbjælkerne, som skolen i stedet indretter til et stort område for skolens udskolingselever. Foto: Arkiv
Islev skole Der er noget råddent ved denne sag, men på den gode måde. Islev Skole får, til det kommende skoleår, et helt nyt udskolingsområde som følge af udskiftningen af et råddent tag.

På Islev Skole glæder de sig til det kommende skoleår og med god grund. Her forventes det nemlig, at skolens helt nye udskolingsareal med ni klasselokaler og fællesarealer vil står færdigt under loftbjælkerne i hovedbygningen. Den nye udskoling bliver til i forbindelse med en omfattende renoveringen af hovedbygningens tagetage.
Taget er råddent og skal udskiftes, men i stedet for at udskifte taget med et tilsvarende, ændres konstruktionen, så det frigiver op til 800 kvadratmeter plads.
”Før gik taget ned over en skunk, men med renoveringen løftes taget og det giver altså enormt meget frirum, som vi nu kan udnytte,” siger viceskoleleder Steen Baltzer Anthony Pedersen, der glæder sig til, at det nye areal forhåbentlig kan tages i brug til det kommende skoleår.
”Vi har været rundt på andre skoler og ladet os inspirere af, hvordan vi kan indrette klasselokalerne op under taget. Det bliver selvfølgelig funktio-
nelt og helt efter de moderne standarter,” forsikrer viceskoleleder, der håber at udskolingsområdet kan stå klar i forbindelse med skolens 100-års jubilæum til næste år.

Meget for pengene
Kommunalbestyrelsen afsatte, i forbindelse med budgettet, 12 millioner kroner til renoveringen af tagetagen. Derfor får Islev Skole en ny udskolingsafdeling for et beløb, der er væsentlig billigere, end hvis skolen skulle bygge helt nyt.
”Taget er utæt, har skimmelsvamp og skulle under alle omstændigheder skiftes, så det er dejligt, vi kan slå to fluer med et smæk. Nu vil Islev Skole få et decideret område kun til udskolingseleverne, og vores erfaring viser, at det er godt med et særskilt område til denne elevgruppe. Jeg er sikker på, det vil skabe et godt miljø for de ældste elever,” siger formanden for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen (S).

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top