Annonce

Nederlag til RHs damer
RH_damer-nykoebingfalster_013_290916.jpg
RHs spil blev for omstændigt hen over midten. Det kostede i 2. halvleg. Foto: Brian Poulsen/arkiv
håndbold Der var flash back til sidste sæson, da RHs damer løb ind i scoringskriser, uden mål i lange periode, og det kostede i længden. Sæsonens første nederlag blev en realitet ude mod Ydun.

BK Ydun – Rødovre HK 24-22 (14-13)

Rødovre HK:                                 BK Ydun:
Simone Dillon 6 mål Nicoline Hylleberg 4 mål
Trine Sevel Holm 4 mål Andreas Vinther 3 mål
Rebekka Sejdenfaden 4 mål Iben Hervold Bruun 3 mål
Katharina Juul Hansen 4 mål Mathilde Cloos 3 mål
Emilie Tautoft 2 mål Minela Drljevic 3 mål
Anna Stensbøl 1 mål
Anne Birgitte Pedersen 1 mål

Udvisninger:
Rødovre HK: 3
BK Ydun: 0

Annonce

Rødovres håndbolddamer var fredag aften på besøg i Frederiksberg-Hallen for at møde BK Ydun, der i sidste sæson, ligesom Rødovre, var at finde i 1. division.

Det har været meget lige opgør, når de to hold har mødt hinanden, hvilket også var tilfældet i fredagens opgør.

Kampen åbnede i et højt tempo. Hjemmeholdet dækkede meget offensivt, med noget der mindede om mandsopdækning af RHs bagspillere. Den opdækning var noget, der passede fint til Simone Dillon og Trine Sevel Holm, der havde flere gode gennembrud, eller fine pasninger til Rebekka Sejdenfaden på stregen.

De to hold fulgtes ad til stillingen 4-4, hvor der var spillet ti minutter. Rebekka Sejdenfaden med tre scoringer og Simone Dillon stod for RHs fire scoringer.

Hjemmeholdet kom foran 7-4, inden Rebekka Sejdenfaden fik reduceret til 7-5. Det blev 9-5 på et debutmål af Anne Birgitte Spørring Pedersen.

Ti minutter inden pausen var stillingen 10-6, og Rødovre byttede målvogter. Trine Hammer kom ind i rødovremålet. Det viste sig at være en god idé, da hun viste højt niveau, med mange flotte redninger.

Trine Sevel Holm, Simone Dillon og Katharina Juul Hansen fik igen skabt kontakt til hjemmeholdet med deres scoringer til 10-9. Det blev 12-9, men Simone Dillon gjorde det til 12-11 og Emilie Tautoft og Anna Stensbøl fik udlignet til 13-13. Men med et mål i sidste sekund kunne hjemmeholdet gå til pause foran med stillingen 14-13.

Det var en underholdende første halvleg med højt tempo, af og til hurtigere end kundskaberne rakte til, hvilket førte til tekniske fejl. Rødovres forsvar havde problemer med at finde modtræk overfor Yduns hurtige kombinationer, som fik splittet forsvaret ad.

Scoringspauser årsag til nederlag
Rødovre kom fint ud til anden halvleg. På mål af Trine Sevel Holm og to scoringer af Katharina Juul Hansen, til stillingen 14-16, bragte Rødovre sig foran for første gang i kampen, og det så fornuftigt ud.

Herefter gik RHs angrebsspil imidlertid i stå, der blev spillet meget hen over midten, uden at der blev skabt chancer, fulgt op af kendelser for passivt spil.

Der gik hele ni minutter, inden Emilie Tautoft fik reduceret til 18-17, og med endnu en scoring af Trine Sevel Holm kort efter, blev det 19-18 midt inde i anden halvleg.

Fem minutter før slutfløjt, havde Ydun bragt sig foran 24-18, i en periode på ti minutter uden en RH scoring, da gæsterne havde svært ved at finde muligheder, over for et godt spillende Ydun forsvar.

I kampens sidste fem minutter kom der igen fart over RHs angrebsspil, hvor det med fire scoringer lykkedes, at få reduceret til slutstillingen 24-22 på to mål af Simone Dillon og en enkelt scoring af henholdsvis Katharina Juul Hansen og Trine Sevel Holm.

Der vindes ikke mange håndboldkampe, når scoringsfrekvensen falder kraftigt, i store perioder i løbet af kampen. Det tæller heller ikke på plussiden at misbruge tre straffekast.

Der var dog positive ting at tage med fra kampen. Trine Hammer præsterede flere store redninger i målet. Rebekka Sejdenfaden spillede en stor første halvleg og Simone Dillon og Trine Sevel Holm præsterede godt i hele kampen.

Der var debut til Anne Birgitte Spørring Pedersen, som er kommet til fra Holbæk. Det blev til en enkelt scoring, og der blev vist flere positive ting.

Rødovretræner ikke tilfreds
Rødovres træner Michael Nielsen var ikke tilfreds med sit holds indsats.
”Angrebsmæssigt spiller vi for meget hen over midten, og vi får ikke vores fløje med i spillet. Vi er ikke aggressive nok i forsvaret over Yduns hurtige angribere, og giver dem for let spil.”

Rødovres damer spiller næste kamp hjemme i Rødovre Stadionhal søndag den 16. oktober klokken 15.15 mod Hvidovre.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top