Annonce


Når elevrådet bestemmer
IMG_2793.jpg
Det er altid lidt sjovere at se kagen bage i ovnen, når man selv har bagt den. Foto: Red.
den store bagelyst Der var vendt op og ned på rollerne, da elevrådet overtog undervisningen på Tinderhøj Skole. Ikke overraskende var eleverne glade for danseundervisning, volleyball, biograf og kagebagning, men også lærerne kunne se gevinster ved den store elevrådsdag.

Brøkregning var skiftet ud med bagedysten, da elevrådet på Tinderhøj Skole i tirsdags overtog undervisningen for en dag for skolens ældste elever.
I stedet for tysk og geografi kastede eleverne sig over alt fra volleyball til computerspil og danseundervisning. Alle steder var det elever, der stod for arrangementerne, og flere udnyttede, at de havde færdigheder med i rygsækken fra deres fritidsaktiviteter. Blandt lærerne er der kun positive ord med på vejen til initiativet.
”Det er et fantastisk initiativ fra elevrådets side, der er kommet videre fra kun at tale om toiletforhold, men i stedet kaster sig over noget konstruktivt, som de lægger en masse energi i,” siger Claus Jensen, kontaktlærer for elevrådet.
”Fagligheden er måske nedprioriteret, men det sociale er i højsæde, og de store elever lærer at kende hinanden på kryds og tværs,” tilføjer han.

Tager ejerskab for skolen og hinanden
Kia Hawksworth fra elevrådet er da heller ikke i tvivl om, at eleverne bliver bedre rystet sammen af dagen.
”Vi lærer at arbejde sammen om noget fælles, så man bliver mere tryg ved at være på skolen. Det har været super fedt at arrangere og alle har deltaget aktivt,” fortæller hun og viser stolt rundt fra den ene aktivitet til den anden.
I et klasselokale er eleverne dybt koncentreret. Ikke af undervisning eller bøger, men af at spille online computer imod hinanden.
”Det er sjovt, det er nogle andre elever, der har bestemt, hvad vi skal lave i dag. Det er selvfølgelig sjovere at spille computer end at lave lektier, men det sjoveste er, det ikke er lærerne, der har bestemt, men i stedet elevrådet. Jeg har lært nogle nye elever at kende, som jeg ikke kendte i forvejen,” siger Anders Christiansen og fortsætter med at spille et spil, som deres udsendte ikke kan gengive navnet på, selvom han fik det serveret tre gange i streg.
Så har vi her på avisen lidt mere styr på kager. Også selvom dem eleverne bagte i tirsdags ikke lige lignede kandidater til Den Store Bagedyst.
”Vi ville gerne bage en anderledes kage, så vi har udformet en pokemon-ball fra pokemon Go spillet, men vi kunne ikke finde noget rød frugtfarve, så den bliver bare med hvide streger,” siger Anders fra 8. klasse og griner, tydeligvis begejstret over de herlige frie rammer på elevrådsdagen.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top