Annonce

Mediernes magt
tinderhøj_medier.jpg

Hvert år har de lokale skoler avisuger, hvor de sætter fokus på medier og journalistik. I år var det eleverne på Tinderhøj Skole, der stillede kritiske spørgsmål til lokalavisen.

Hvert år har de lokale skoler avisuger, hvor de sætter fokus på medier og journalistik. I år var det eleverne på Tinderhøj Skole, der stillede kritiske spørgsmål til lokalavisen.
Skolebesøg Eleverne havde bogstaveligtalt svært ved at holde benene på jorden, da Rødovre Lokal Nyt hjalp dem med deres projektuge om medier og journalistik.

Torsdag var en anderledes dag på Tinderhøj Skole. Skolens ottendeklasser var mødt op for, at lære om journalistik og mediernes magt, da de arbejdede med emnet medier og journalistik. For at gøre det hele mere realistisk, havde skolen inviteret lokalavisen på besøg, og der blev bogstavelig fortalt både tegnet og fortalt.

Avisens redaktør lagde fra start af stor vægt på hvor vigtigt det er, at zoome ind og ud på en sag, altså at se en sag fra flere vinkler globalt, lokalt og gennem en specifik persons vinkel, eksempelvis.

Annonce

“Hvordan finder man historier, som folk vil læse,” spurgte en af eleverne, efter avisen havde fået ham til at tage benene ned fra bordet.

“Det handler om at gøre det væsentligt og aktuelt for læseren, så hvis I tager udgangspunkt i menneskers liv, vil der næsten altid være en god vinkel gemt et sted,” sagde redaktør André kort efter han bad de to ottendeklasser tegne en hund.

Eleverne snakkede meget om, hvordan man finder essensen af en handling, eller med andre ord, gør sin historie god nok til, at andre vil læse den.

Hvis I altid spørger jer selv, hvorfor inden I spørger om hvem, hvad og hvor, når I belyser en sag, så kommer vinklen, der får folk til at identificere sig med historien helt automatisk,” sagde redaktøren og blev så straks udfordret med spørgsmål om alt fra spiseforstyrelser til politikere med særinteresser.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top